Zagreb

PRILIKA: Ako želite sezonski posao posjetite Zagrebački velesajam od 9. do 12. 5.

Na četiri specijalizirana sajma sudjelovat će 258 izlagača iz 16 zemalja.

Piše: Vanja Vučković

Na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 12. svibnja održat će se Dani turizma i enogastronomije. Na četiri specijalizirana sajma, sajmovima turizma CroTOUR, hrane, pića i gastronomskih inovacija InGa, vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo Vinovita i hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa Hotel&Gastroteh sudjelovat će 258 izlagača iz 16 zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare ZV-a.

Austrija, Izrael, Mađarska, Slovenija, Španjolska, Turska samo su neke od gostiju izlagača.

- Unatoč tome što smo usred duboke recesije, borimo se i sajmujemo. Troškove režemo ali ne na privlačenju gostiju i širenju prostora. Dužni smo osigurati uspjeh tako da se i gosti i posjetitelji vrate i dogodine - rekao je direktor Zagrebačkog Velesajma Milan Trbojević.

Posjetitelji će tijekom 4 dana sajma, osim izbora najatraktivnijeg turističkog odredišta, degustiranja hrane, vina, razgledavanja izložbi, suvenira i autohtonih proizvoda, te sudjelovanja na stručnim skupovima, radionicama i prezentaciajma moći pronaći i ljetni posao.

- U ovo doba kada je pronaći posao veoma važno, posebno je zanimljiv projekt "Cro Summer Job" u okviru kojega će se nuditi sezonski poslovi za ovu godinu - voditelj projekta Zdravko Pandol.

Od zanimljivog sadržaja voditelji projekata izdvojili su i izbor mladog vinara i izbobr najboljeg barmena u sklopu sajma Vinovita, dok će u sklopu sajma Hotel&Gastroteh biti održano savjetovanje o strategiji održivog turizma.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crotour, zagreb, zagrebački velesajam