A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/autocesta-naplatne-kucice-007.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Europski povjerenik traži pravedne cestarine: Ista cijena za strane i domaće! | Politika+
4kotača

EU: Europski povjerenik traži pravedne cestarine: Ista cijena za strane i domaće!

'Francuski i britanski državljani moraju se moći jednako lako voziti kroz Sloveniju odnosno Belgiju kao i domaći vozači.'

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Naplata cestarina u Europskoj uniji ne smije biti diskriminatorna i inozemni vozači ne bi trebali plaćati više cestarine nego oni domaći, upozorio je u ponedjeljak povjerenik EU za transport.

"Jednakost je temeljno pravo prema zakonima Europske unije. Francuski i britanski državljani moraju se moći jednako lako voziti kroz Sloveniju odnosno Belgiju kao i domaći vozači. Sustavi naplate cestarina moraju biti transparentni i jednaki za sve."

Europska direktiva o cestovnom prometu obuhvaća popis troškova koji se mogu naplaćivati teškim komercijalnim vozilima. Za osobne automobile takav popis ne postoji ali je u Uniji zabranjena diskriminacija na osnovi nacionalnosti.

Pritužbe zbog nepravedno visokih cestarina već su rezultirale pokretanjem odgovarajućih postupaka na razini EU-a.

"Jednakost je temeljno pravo prema zakonima Europske unije. Francuski i britanski državljani moraju se moći jednako lako voziti kroz Sloveniju odnosno Belgiju kao i domaći vozači. Sustavi naplate cestarina moraju biti transparentni i jednaki za sve", istaknuo je u priopćenju Siim Kallas.

Austrija, Bugarska, Češka, Mađarska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija uspostavile su sustav naplate cestarina za osobne automobile baziran na vinjetama. Belgija također priprema uvođenje takvog sustava, a Nizozemska i Danska raspravljaju o toj mogućnosti.

U Komisiji ističu da nastoje usmjeravati članice u pitanjima pravedne naplate cestarina i da su skloniji mehanizmu koji se temelji na duljini cestovnih dionica nego onom utemeljenom na vremenskim razdobljima upotrebe cesta, odnosno na takozvanim vinjetama.

Ako se koriste vinjete, razlika u visini cestarina za strance i za građane matične zemlje treba biti proporcionalna. Prema važećim mehanizmima naplate, prosječna dnevna vinjeta koju plaćaju stranci viša je od 2,5 puta do 8,2 puta od one koju plaćaju 'domaći'. Drugi navedeni omjer predstavljao bi plafon prihvatljivog u EU i viši je od maksimuma prihvatljivog za teška vozila koji dopušta najviše 7,3 puta više cestarine za strance nego za domaće. Zbog brojnih prigovora vozača osobnih automobila Austrija je 1996. bila prisiljena promijeniti planove budući da je Komisija ocijenila da bi ograničavanje ponude za strance na godišnje vinjete bilo nepravedno.

U 2008. Komisija je pokrenula i postupak protiv Slovenije koja je strancima nudila samo polugodišnje vinjete.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Siim Kallas, vinjete, autoceste, cestarine