A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Rebekah%20Brook.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Podignute optužnice protiv Rebekah Brooks i njezinog supruga | Politika+
Hrvatska

PRISLUŠKIVANJE: Podignute optužnice protiv Rebekah Brooks i njezinog supruga

Optužnice su podignute protiv šest osoba zbog "ometanja istrage", rekla je Alison Levitt, predstavnica tužiteljstva.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Rebekah Brook, bivša štićenica medijskog magnata Ruperta Murdocha i još pet osoba među kojima je njezin suprug, prijatelj britanskog premijera Davida Camerona, optuženo je u utorak u Londonu u sklopu skandala nezakonitog prisluškivanja, objavilo je tužiteljstvo.

Optužnice su podignute protiv šest osoba zbog "ometanja istrage", rekla je Alison Levitt, predstavnica tužiteljstva.

Riječ je o prvim optužnicama u aferi oko tabloida News of the World, koji je u međuvremenu ugašen. Zbog skandala je Rebekah Brooks u srpnju podnijela ostavku s dužnosti direktorice News International, medijske grupe Ruperta Murdocha.

Nakon službene objave optužnice, Brooks i njezin suprug Charles, uzgajivač konja koji je studirao s Cameronom, priopćili su da "žale zbog nepravedne odluke suda koja počiva na slabim temeljima".

Optužnica je nelagoda za Camerona zbog prijateljevanja s bračnim parom Brooks. Optužnica tereti šestorku za pokušaj prikrivanja dokaza policiji tijekom istrage skandala prisluškivanja koji je osim medija zahvatio i policiju te političku klasu.

"Od 6. do 9. srpnja 2011., Rebekah Brooks i Cheryl Carters planirale su otuđiti sedam kutija dokumenata News Internationala", stoji u optužnici koja je pročitana u sudnici. Osim za ometanje istrage Brooks bi mogla biti optužena i za korupciju te nezakonita prisluškivanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prisluškivanje, rupert murdoch