Hrvatska

ODLUKA: Pelješki most otišao u povijest! Milanović: Neumski koridor je jeftiniji i učinkovitiji

Pelješki most trebali su graditi Konstruktor Inženjering, Viadukt i Hidrolektra.

Piše: PolitikaPlus
Kako bi se bolje povezao krajnji jug s ostatkom zemlje, Vlada Zorana Milanovića najavila je gradnju cestovnog koridora kroz Neum koji bi stajao oko pet milijuna eura. Milanović je na sjednici kazao kako Pelješki most nije besmislica. Neumski koridor je moguć i ima isti cilj kao Pelješki most i bit će na korist onima koji će se tim koridorom voziti - jeftiniji je i učinkovitiji, kazao je.

Vlada je na današnjoj sjednici raskinula Ugovor o građenju Pelješkog mosta. Izvođačima ce biti priznati stvarni troškovi bez naknade izgubljene dobiti, izjavio je na današnjoj sjednici Vlade ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Dodao je da je projekt vrijedio 1,9 milijardi kuna, no da je do danas izvedeno tek tri posto radova, odnosno 58 milijuna kuna.

 

Pelješki most trebali su graditi Konstruktor Inženjering, Viadukt i Hidrolektra. Procjenjivalo se da bi stajao 320 milijuna eura. Država je za gradnju već platila 163,5 milijuna kuna. Rok izgradnje bio je 12. svibnja 2012. Kako bi se bolje povezao krajnji jug s ostatkom zemlje, Vlada Zorana Milanovića najavila je gradnju cestovnog koridora kroz Neum koji bi stajao oko pet milijuna eura. Milanović je na sjednici kazao kako Pelješki most nije besmislica. Neumski koridor je moguć i ima isti cilj kao Pelješki most i bit će na korist onima koji će se tim koridorom voziti - jeftiniji je i učinkovitiji, kazao je.

 

Na dnevnom redu zatvorene sjednice Vlade su i Prijedlozi za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o uvjetima za stjecanje policijskih zvanja. Podsjetimo, bivša je Vlada, nekoliko dana prije izbora, dodijelila preko 400 zvanja glavnog policijskog savjetnika i policijskog savjetnika. Samo oni mogu konkurirati za vodeće pozicije u policiji.

 

Bruxelles se protivi izmjenama Zakona o policiji koje predlaže ova Vlada. Stoga se nastavlja provoditi postojeći zakon i u skladu s tim raspisan je natječaj za glavnog ravnatelja policije. Navodno se više od 500 službenika žali na povredu svojih prava.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pelješki most, koridor, neum, vlada, zoran milanović