A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-233.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josipović u Dubrovniku: Odluka o pelješkome mostu ekonomske je naravi | Politika+
Hrvatska

POJAŠNJENJE: Josipović u Dubrovniku: Odluka o pelješkome mostu ekonomske je naravi

'Smatram kako nijednu od mogućih opcija kad je u pitanju ujedinjavanje hrvatskog teritorija načelno ne treba odbaciti i vjerujem da će doći vrijeme kada ćemo si moći priuštiti više različitih opcija.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović za današnjeg je posjeta Dubrovniku komentirao i odluku Vlade RH o raskidu ugovora o gradnji pelješkoga mosta, dodajući kako je vjerojatno našla najbolji mogući odgovor jer je riječ o odluci ekonomske naravi.

"Smatram kako nijednu od mogućih opcija kad je u pitanju ujedinjavanje hrvatskog teritorija načelno ne treba odbaciti i vjerujem da će doći vrijeme kada ćemo si moći priuštiti više različitih opcija", rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik obišao je danas nedavno obnovljenu središnju zgradu dubrovačkog Sveučilišta te je tom prigodom izrazio zadovoljstvo zbog ulaganja u infrastrukturu, otvaranja novih studija te privlačenja studenata i profesora na dubrovačko Sveučilište.

U pratnji predsjednika Josipovića bili su rektor dubrovačkog Sveučilišta Mateo Milković, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i zamjenica dubrovačkoga gradonačelnika Tatjana Šimak-Bonačić.

"To je najbolji način da se Hrvatska kvalificira za uspjehe u Europskoj uniji", rekao je predsjednik Josipović i dodao da su znanje, obrazovanje i znanost temelji uspjeha.

Nova zgrada Sveučilišnog kampusa svečano je otvorena prije desetak dana, a radovi su počeli 2009. godine i stajali su 70 milijuna kuna koje je osigurala hrvatska vlada.

Zgrada ima 19 predavaonica, 33 kabineta, arhiv, knjižnicu i dva amfiteatra.

Predsjednik Ivo Josipović sastao se danas i s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem, a sutra će obići poluotok Prevlaku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pelješki most, ivo josipović