A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/bruno-maric-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bruno Marić pozvao šefa UEFA-e Platinija na bjelovarski sud | Politika+
Sport

SVJEDOK: Bruno Marić pozvao šefa UEFA-e Platinija na bjelovarski sud

Zahtjev da na bjelovarskom sudu svjedoče predsjednik Europske nogometne federacije Michel Platini te još neki UEFA-ini dužnosnici, ali i predsjednik HNS-a Vlatko Marković te glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bjelovarski nogometni sudac Bruno Marić koji od Europske nogometne federacije (UEFA) potražuje milijun eura odštete danas je na bjelovarskom sudu kao svjedoke u tom slučaju predložio čelnike UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Zahtjev da na bjelovarskom sudu svjedoče predsjednik Europske nogometne federacije Michel Platini te još neki UEFA-ini dužnosnici, ali i predsjednik HNS-a Vlatko Marković te glavni tajnik Zorislav Srebrić na današnjem je prvom ročištu iznio Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj.

No, sud o tome još nije odlučio jer je odvjetnik UEFA-e prigovorio mjesnoj nadležnosti, ističući da se parnica treba voditi u Zagrebu ili Daruvaru, kazao je Gredelj.

Dodao je da bi sud o nadležnosti trebao odlučiti u narednih nekoliko dana, kada će utvrditi i konačnu listu svjedoka.

Marić se 2010. našao u središtu kladioničarske afere u kojoj je bio osumnjičen za namještanje prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa iz 2009. Tijekom istrage ga je ispitao kontroverzni Uefin istražitelj Robin Bokšić koji je kasnije dobio otkaz, dok je šef Uefine Disciplinske komisije Peter Limacher podnio ostavku.

Naknadu od 7,5 milijuna kuna Marić je zatražio jer krovna europska nogometna organizacija protiv njega nije ponudila dokaze ili se javno ispričala, što je tražio prije tužbe.

Njegov odvjetnik je tada tvrdio da je Marić zbog Bokšića i Limachera diskreditiran kao čovjek i nogometni sudac.

Gredelj je kazao da je svjedočenje Markovića i Srebrića na sudu zatražio kako bi se utvrdilo jesu li oni pozvali Robina Bokšića u Hrvatsku, je li došao sam ili po nalogu UEFA-e. Od suda su zatražili i korespondenciju između HNS-a i UEFA-e o ovom slučaju koje im je HNS, kako tvrdi, odbio dragovoljno predati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uefa, michel platini, bruno marić, suđenje