A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/autocesta-002.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Loše vijesti za građane: Cestarine idu gore za 15 posto, ali će se moći do ENC-a za kunu | Politika+
Tvrtke

POSKUPLJENJA: Loše vijesti za građane: Cestarine idu gore za 15 posto, ali će se moći do ENC-a za kunu

Nove cijene za cestarine u Hrvatskoj bit će više za 15 posto, a trebale bi biti uvedene već u lipnju.

Piše: PolitikaPlus/Novi list
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture priprema veliku promidžbenu akciju besplatne podjele uređaja za elektroničku naplatu cestarine (ENC), čija je cijena  iznosila oko 120 kuna, a sada će se prodavati za simboličnu jednu kunu plus PDV. S tim uređajima bi svaki korisnik mogao izbjeći poskupljenje, jer uz praktično besplatni ENC ide i 25 posto popusta na cestarinu, ali uz uvjet da svatko tko uzme ENC uplati minimalnu svotu od 500 kuna.

Nove cijene za cestarine u Hrvatskoj bit će više za 15 posto, a trebale bi biti uvedene već u lipnju. Prema novom poskupljenju, putovanje od Rijeke do Zagreba stajat će 69 kuna za osobni automobil, a od Zagreba do Splita (Dugopolja) oko 180 kuna, piše Novi list.

Uz uvođenje novog cjenika, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture priprema veliku promidžbenu akciju besplatne podjele uređaja za elektroničku naplatu cestarine (ENC), čija je cijena  iznosila oko 120 kuna, a sada će se prodavati za simboličnu jednu kunu plus PDV. S tim uređajima bi svaki korisnik mogao izbjeći poskupljenje, jer uz praktično besplatni ENC ide i 25 posto popusta na cestarinu, ali uz uvjet da svatko tko uzme ENC uplati minimalnu svotu od 500 kuna.

Riječ je o osnovnim odrednicama plana novog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, koji bi ovog tjedna i službeno trebao biti predstavljen hrvatskoj javnosti. Na sastanku u Ministarstvu bili su nazočni predstavnici uprava cestovnih tvrtki i dogovoreni su detalji o novim cijenama i novom sustavu koji je osmišljen kako bi hrvatski građani što manje osjetili poskupljenje uvođenjem povlastica za sve učestale korisnike autoceste.

Još postoji dvojba hoće li vozači iznos uplaćen na ENC moći koristiti neograničeno ili će postojati vremensko razdoblje u kojem se minimalni iznos od 500 kuna mora potrošiti. Opcija je da se ova svota ograniči na 3, 6 ili 8 mjeseci ili da bude bez vremenskog ograničenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hac, cestarine