Zagreb

10 POSTO VIŠE NOĆENJA: Zagreb je u razdoblju siječanj - travanj ove godine posjetilo 154.525 turista

Od ukupnog broja posjetitelja, 107.424 su bili stranci koji su ostvarili 203.676 noćenja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagreb je u razdoblju siječanj - travanj ove godine posjetilo 154.525 turista koji su ostvarili 300.013 noćenja, što u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje predstavlja porast od 2 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima, objavila je zagrebačka Turistička zajednica.

 

Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz Italije, Austrije, BiH te Srbije.

Od ukupnog broja posjetitelja, 107.424 su bili stranci koji su ostvarili 203.676 noćenja i time ostvarili 4 posto više dolazaka te 8 posto više noćenja nego u prva četiri mjeseca lani.

Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz Italije, Austrije, BiH te Srbije.

U travnju je u Zagrebu boravilo 52.809 posjetitelja, koji su ostvarili 95.172 noćenja, što je porast od 1 posto u dolascima te 5 posto u noćenjima u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Iz Turističke zajednice grada Zagreba ističu kako su zadovoljni postignutim rezultatima te se nadaju da će se takav pozitivan trend nastaviti i u predstojećim mjesecima.

Napominju i da promotivne aktivnosti u proljetnom razdoblju završavaju s posebnom prezentacijom zagrebačke turističke ponude u Sofiji, namijenjenoj bugarskim putničkim agencijama, te s turističkim sajmovima u Seoulu, Hong Kongu i Pekingu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

noćenje, turizam, zagreb