Turizam

TURIZAM: Makarsko primorje: Optimistične prognoze za ljeto 2012.

Direktor Hotela Makarska najavljuje vrlo dobro turističko ljeto s učinkom 5 do 6 posto boljim od prošlogodišnjeg.

Piše: p/h

Tradicionalna emitivna turistička tržišta poput Njemačke i Austrije sve više postaju zainteresirana za Makarsku rivijeru, kažu predstavnici turističkih agencija koje organiziraju boravak njemačkih i austrijskih gostiju na tom području, a to potvrđuju i hotelijeri.

U turističkim agencijama doznaje se da je za privatni smještaj booking bolji nego prošle godine, a posebice se dobro prodaje privatni smještaj više kategorije.

Direktor prodaje Hotela Tučepi Ivo Visković očekuje da turistička sezona 2012. bude do 10 posto uspješnija nego lani kada su u Tučepima ostvarili 258.000 noćenja, a booking njemačkih i austrijskih gostiju je oko 15 posto veći nego u isto vrijeme prošle godine.

Direktor Hotela Makarska Joško Lelas najavljuje vrlo dobro turističko ljeto s učinkom 5 do 6 posto boljim od prošlogodišnjeg kada su Makarani ostvarili 214.000 noćenja, te dodaje kako je booking Nijemaca i Austrijanaca u hotelima Meteor i Dalmacija za 10 posto bolji od lanjskoga.

Hotelijeri Brela također su s optimističkim prognozama, a direktor prodaje Žarko Kristić ističe kako je predsezona bila vrlo dobra, najave posezone odlične pa bi prošlogodišnji učinak breljanskih hotelskih kuća od 293.000 noćenja mogao biti povećan za oko 5 posto.

U turističkim agencijama doznaje se da je za privatni smještaj booking bolji nego prošle godine, a posebice se dobro prodaje privatni smještaj više kategorije. Privatni kućevlasnici na Makarskoj rivijeri već četiri godine za redom ne mijenjaju cijene svojih usluga smještaja jer ponuda soba i apartmana u većem dijelu ljetne sezone nadilazi potražnju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Ivo Visković, turizam, makarska, makarsko primorje, Joško Lelas