Zagreb

NEPOSLUH: Tajanstveni autor poziva na bojkot ZET-a plakatima 'Ne plaćam!'

Visoka poskupljenja izazvala su revolt brojnih građana, ali ovaj je otišao korak dalje.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Tramvajske i autobusne stanice diljem Zagreba "krase" plakati kojima se građane poziva da bojkotiraju plaćanje javnog prijevoza. Na plakatima piše "Ne plaćam!".

- Nedavno drastično poskupljenje cijena ZET-a učinilo je uslugu gradskog prijevoza teško dostupnom većini građana Zagreba. Lokalne vlasti financijske probleme gradskih poduzeća rješavaju pojačanom represijom – poskupljenjima, povećanjem kazni i pojačanim kontrolama. Atmosferi straha pridonosi iritirajuće i prijeteće ponavljanje poruka putem razglasa unutar vozila ZET-a - stoji na plakatu.


Od početka primjene novih cijena zabilježen je, prema prvim računicama ZET-a, rast prihoda od trideset posto, a razlog za zadovoljno trljanje ruku dao je i učinak "žešćih" kontrola putnika

Optužuju upravu ZET-a i zagrebačku gradsku upravu da su izigrali povjerenje povećanjem cijena jer su upravo građani ti koji su  za gradnju javne infrastrukture desetljećima izdvajali sredstva kroz poreze i prireze. Stoga ističu da se poskupljenja koja su nedavno stupila na snagu ne mogu opravdati samo operativnim troškovima, piše Večernji list.

Oglasio se ubrzo i ZET, koji osuđuje plakat i poziva policiju na reakciju.


- Osuđujemo način upućenog prosvjeda koji je u potpunosti neprimjeren, te graniči s vandalizmom,  a o svemu smo obavijestili nadležne gradske službe, Komunalno redarstvo i policiju. Usluga prijevoza, kao i bilo koja druga, treba se plaćati, a njezina cijena se u različitim omjerima, subvencionira ovisno o socijalnim i drugim kategorijama putnika - rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.


No iz ZET-a pak ne skrivaju zadovoljstvo punjenjem blagajne otkako je novi cjenik ZET-ovih karata, koji se počeo primjenjivati početkom ožujka, na snazi. Od početka primjene novih cijena zabilježen je, prema prvim računicama ZET-a, rast prihoda od trideset posto, a razlog za zadovoljno trljanje ruku dao je i učinak "žešćih" kontrola putnika.


Uzme li se u obzir da gotovo 45 posto građana ne kupuje kartu u tramvajima i autobusima, ne začuđuje podatak da je broj ispisanih kazni skočio s 2900 u veljači na 3500 u ožujku u ukupnom iznosu od 700 tisuća kuna.


Planirana zarada od 100 do 150 milijuna kuna od povećanja cijena karata ZET-a svakako se s radošću iščekuje u Holdingu kojemu je ova podružnica najveći gubitaš u poslovanju, no nema jamstva da će se punjenje blagajne predviđenim tempom i obistiniti, procijenio je i Ivo Čović, predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autobus, tramvaj, ZET