A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vrtić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

GSV: Roditelji moraju navesti popis tri vrtića u koje žele smjestiti dijete | Politika+
Zagreb

METROPOLA: GSV: Roditelji moraju navesti popis tri vrtića u koje žele smjestiti dijete

Trebaju navesti još dva vrtića 'jer ne mogu zadovoljiti baš svaki njihov zahtjev'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) grada Zagreba na današnjoj je sjednici obaviješteno o upisima djece u vrtiće, a budući da su predstavnici sindikata postavljali pitanja vezana uz probleme s upisima, odlučeno je da će im mjerodavni odgovoriti na idućoj sjednici GSV-a, izjavio je novinarima nakon sjednice pročelnik Stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum.

Roditelji prilikom podnošenja zahtjeva, uz željeni vrtić, trebaju navesti još dva vrtića jer ne mogu zadovoljiti baš svaki njihov zahtjev za smještaj djeteta u određeni vrtić. To se rješava tako da se djeca raspoređuju u druge vrtiće koji nisu popunjeni.

Sindikati su tražili podatke o upisu djece u vrtiće te da im se odgovori hoće li u vrtićima biti smještena sva djeca, rekla je novinarima predstavnica sindikata. Istaknula je da roditelji pokušavaju dijete upisati čak u tri vrtića i ne mogu dobiti mjesto.

Bulum je novinarima izjavio da je na sjednici GSV-a bilo pitanja o tom problemu pa ih pomoćnica pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport izvijestila o načinu upisa.

Problemi su u tome što neki roditelji uvijek navode određeni vrtić u koji ne mogu upisati svoje dijete, rekao je Bulum i istaknuo da roditelji prilikom podnošenja zahtjeva, uz željeni vrtić, trebaju navesti još dva vrtića jer ne mogu zadovoljiti baš svaki njihov zahtjev za smještaj djeteta u određeni vrtić. To se rješava tako da se djeca raspoređuju u druge vrtiće koji nisu popunjeni, dodao je.

Bulum je izjavio i da su na sjednici GSV-a prihvaćeni i doneseni zaključci o planovima poslovanja tvrtaka u vlasništvu grada Zagreba za 2012., o novim stambenim naseljima i popratnoj društvenoj infrastrukturi vezanoj uz zdravstvenu zaštitu, predškolski odgoj, osnovnoškolski odgoj i kulturu mladih, o politici grada Zagreba prema građanima starije dobi i rješavanju stambenih problema socijalno ugroženih građana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, vrtići, Vidoje Bulum