Zagreb

MANIFESTACIJA: Počelo 'Ljeto na Štrosu'! Imate ga vremena posjetiti do 2. rujna

Ovogodišnja scenografija spaja simbole Zapada i afričkih te južnoameričkih plemena.

Piše: PolitikaPlus

Manifestacija "Ljeto na Štrosu", koja se na zagrebačkom Strossmayerovom šetalištu ove godine održava do 2. rujna, počinje danas koncertom glazbenog sastava "Sick Swing Orchestra" na pozornici pokraj kule Lotrščak i predstavom "Pepeljuga" Malog kazališta lutaka "LET".

Obilježja "Ljeta na Štrosu" su besplatni koncerti klupskih glazbenih sastava, nedjeljni "Pub kviz znanja" koji vodi i uređuje redatelj Mario Kovač, svakodnevne likovne radionice...

U sklopu 12. "Ljeta na Štrosu" održat će se i nekoliko tradicionalnih događaja kao što su Izbor za najljepšeg psa mješanca u sklopu kojega se organizira i udomljavanje napuštenih pasa iz zagrebačkih azila za životinje. Posebna svečanost održat će se 30. lipnja kada se organizira Doček pola nove godine uz prigodan vatromet i otvaranje šampanjca, a tradicionalno će se održati i Modna revija Zagrebačke škole za tekstil, kožu i dizajn u kojoj učenice osobno nose svoje modne kreacije.

Obilježja "Ljeta na Štrosu" su besplatni koncerti klupskih glazbenih sastava, nedjeljni "Pub kviz znanja" koji vodi i uređuje redatelj Mario Kovač, svakodnevne likovne radionice i likovna kolonija u kojoj sudjeluje više desetaka akademskih umjetnika te kazališne predstave za djecu koje realizira Malo lutkarsko kazalište "LET".

Ovogodišnja scenografija "Ljeta na Štrosu", koju potpisuje likovna umjetnica Marta Crnobrnja, spaja simbole i vrijednosti zapadne civilizacije i afričkih te južnoameričkih plemena. Uz četiri velika lustera koja izlaze iz krošnji kestena na stablima istih bit će postavljeno deset različitih lutki koje predstavljaju plemenske poglavice i vračeve.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, ljeto na strossu, manifestacija