Zagreb

KRIZA: Holding štedi na voznom parku: Umjesto Passata kupuju 251 Škodu

Obnavlja se vozni park, ali s vozilima nešto niže kategorije vrijednosti.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Zagrebački holding dobit će 251 novo vozilo kada se u lipnju realizira ugovor s Porsche leasingom, vrijedan milijun i 19 tisuća eura, na godinu dana, piše Večernji list.

Danas Holding raspolaže sa 462 službena automobila, od kojih je dio u njihovu vlasništvu, a dio u vlasništvu leasing-kuće. Zastupljen je veći broj marki automobila, od Seata do Mercedesa

U odnosu na sadašnji šarolik vozni park, nova vozila bit će marke Škoda, a dobit će ih uprava, direktori podružnica te menadžeri tvrtke. Vrijednost ugovora je, kažu iz Holdinga, 40 posto niža od onog iz 2007.

- Tri četvrtine vozila već su vraćene i čekaju se nova pa neki direktori podružnica na posao dolaze javnim prijevozom. S obzirom na sadašnju financijsku situaciju, ugovor je sklopljen za ipak nešto slabiju kategoriju vozila - kazao je glasnogovornik Holdinga Dušan Viro.

 

Dodao je da će više informacija o tome tko će dobiti kakav automobil i koliko je osobnih, a koliko dostavnih, znati - nakon što krene isporuka. Tada će i Zagrepčani vidjeti hoće li uprava i direktori zasjesti u, kako kažu, manje luksuzne Škode. Danas Holding raspolaže sa 462 službena automobila, od kojih je dio u njihovu vlasništvu, a dio u vlasništvu leasing-kuće. Zastupljen je veći broj marki automobila, od Seata do Mercedesa.

- U ožujku 2012. bio je raspisan novi natječaj za najam putem leasinga i time se postojeća vozila vraćaju i uzimaju nova - rekla je Maja Čakarun iz Holdinga za Večernji list.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

passat, zagrebački holding, škoda