A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gordan_maras_nova.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Ministar Gordan Maras najavljuje: Do kraja godine očekujemo više od deset tisuća projekata | Politika+
Mojbiz

VIDEO: VIDEO Ministar Gordan Maras najavljuje: Do kraja godine očekujemo više od deset tisuća projekata

Od 24 projekta najveći interes poduzetnici su pokazali za projekt 'Žene poduzetnice' s 1212 prijava.

FOTO: Sitana Omer
Piše: Vanja Vučković

Na prvi ciklus javnog natječaja za 'Poduzetniči impuls' poduzetnici su prijavili gotovo devet tisuća projekata, što je 14 posto više nego prošle godine. Do kraja 2012., najavili su iz Ministarstva poduzetništva i obrta, očekuju preko deset tisuća projekata.

GORDAN MARAS: Obrade su još u tijeku, očekujem da ćemo s prvim isplatama bespovratnih sredstava početi u roku od mjesec dana kako bi poduzetnici i obrtnici mogli krenuti što prije

Od 24 projekta najveći interes poduzetnici su pokazali za projekt 'Žene poduzetnice' s 1212 prijava. Nakon toga slijedi 'Poduzetnik početnik' s 1317 i Nove tehnologije s oko tisuću prijava.

- Ovi podaci pokazuju da inovativnost i kreativnost naših poduzetnika nije upitna. Obrade su još u tijeku, očekujem da ćemo s prvim isplatama bespovratnih sredstava početi u roku od mjesec dana kako bi poduzetnici i obrtnici mogli krenuti što prije - rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na konferenciji za novinare i dodao kako se nada da će ovim projektom osigurati četiri tisuće novih radnih mjesta.

Za projekt 'Poduzetništvo u kulturi' do ovoga trenutka stigle su 222 prijave, a iz Ministarstva kulture očekuju ukupno 250 prijava, što ne odstupa od prosjeka posljednjih godina. Preko devedeset posto svih prijedloga su iz Zagreba, što ministrica kulture Andrea Zlatar Violić ocjenjuje kao negativan trend.

- Moramo poduzeti sve da potaknemo sve županije jednako da se uključe u ovaj projekt - rekla je Zlatar Violić.

Poručila je i kako se nada da će prijavljeni projekti iz područja filma, glazbe, izdavaštva i kazališta biti klasificirani u lipnju, kako bi isplate za najkvalitetnije projekte mogle početi već u srpnju.

Maras je predstavio i tradicionalno 16. nacionalno savjetovanje na temu "Malo gospodarstvo na korak do integracije u jedinstveno europsko tržište" koje će se održati od 1. svibnja do 2. lipnja u toplicama Sveti Martin. Zanimljivo je da ovogodišnji troškovi iznose 360 tisuća kuna, dok je za vrijeme prethodne Vlade ovaj event Ministarstvo koštao vrtoglavih 1,800,000 kuna.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gospodarstvo, projekt, gordan maras