A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sofija%20i%20zagreb.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Potpisan memorandum o prijateljskoj suradnji Zagreba i Sofije | Politika+
Zagreb

SURADNJA: Potpisan memorandum o prijateljskoj suradnji Zagreba i Sofije

Potpisivanju je nazočila i veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj NJ. E. Danijela Barišić.

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

Na temelju postojeće suradnje Grada Zagreba i Grada Sofije, a prepoznavši zajedničke mogućnosti u proširenju odnosa dvaju gradova na dobrobit njihovih građana, danas su gradonačelnici Zagreba Milan Bandić i Sofije Yordanka Fandakova potpisali Memorandum o suradnji i prijateljstvu između Grada Zagreba i Grada Sofije koji se temelji na međusobnom interesu o budućoj zajedničkoj suradnji. Potpisivanju je nazočila i veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj NJ. E. Danijela Barišić.

Cilj Memoranduma jest da građanima Zagreba i Sofije omogući ostvarenje zajedničkih ciljeva i rezultata s posebnim naglaskom na jačanje gospodarskih i kulturnih veza; građenje veza između obrazovnih i znanstvenih ustanova, razmjenu iskustava i suradnju u korištenju financijskih sredstva iz fondova i programa Europske unije.

Također, dogovoreno je poticanje suradnje temeljene na razmjeni znanja i iskustva na području javnog transporta, prometa u mirovanju-parkinga, razvitaka i pokretanja ekoloških programa s posebnim osvrtom na energetsku efikasnost i zaštitu okoliša, međusobno upoznavanje kulture, povijesti i tradicije, unapređenje sportskih veza, upoznavanje s praksom i razmjenom iskustava u organizaciji ustrojstva gradskih struktura, programima i propisima institucija Europske unije.

Tijekom sastanka bilo je i govora o nedavnom potresu koji je pogodio Bugarsku, te je gradonačelnik Bandić pozvao 50 djece iz Vladaja, naselja općine Sofija gdje su nastale štete od nedavnog potresa, da provedu dva tjedna na Jadranskoj obali. U poslijepodnevnim satima gradonačelnik Bandić će obići Vladaju, naselje općine Sofija.

Potpisivanju Memoranduma prethodilo je otvaranje šahovskog meča na 50 tabli između zagrebačkih i sofijskih velemajstora

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, suradnja, sofija, zagreb