A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/spomen%20park%20bandic.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milan Bandić obišao gradilište spomen obilježja poginulim Bošnjacima | Politika+
Zagreb

OBILAZAK: Milan Bandić obišao gradilište spomen obilježja poginulim Bošnjacima

Riječ je o prvoj etapi realizacije Projekta spomen parka i spomen obilježja koji se izvodi na prostoru između Islamskog centra i Ulice Krste Frankopana, prema zamisli zagrebačkog arhitekta Mesuda Bužimkića.

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros gradilište spomen obilježja poginulim Bošnjacima, braniteljima Domovinskog rata, u Folnegovićevu naselju, koje je u cijelosti privedeno kraju, a  svečanost otvaranja najavljena je za 21. lipnja.

 

Riječ je o prvoj etapi realizacije Projekta spomen parka i spomen obilježja koji se izvodi na prostoru između Islamskog centra i Ulice Krste Frankopana, prema zamisli zagrebačkog arhitekta  Mesuda Bužimkića. Kako se čulo, u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu poginulo je 1100 Bošnjaka čija su imena uklesana u mramorne ploče na središnjem dijelu tog spomen - obilježja. Uređeno je zelenilo, posijana trava, posađeno ukrasno bilje, postavljene klupice i javna rasvjeta, uređena šetnica, a za koji dan, poteći će i voda u fontani.

 

Uz naglasak da je riječ o jednom od najvećih spomenika i spomen–obilježja Bošnjacima, domaćini -  predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske Hamdija Malić i tajnik Isak Hodžić, naglasili su da će u konačnici naselje i prostor ispred Islamskog centra imati jedan od ljepših gradskih parkova,  koji će se s nizom fontana širiti na oko 11 tisuća četvornih metara.

 

Osim gradonačelnika sa suradnicima, jutrošnjem radnom obilasku prisutvovao je i predsjednik Meršihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bošnjaci, zagreb, milan bandić, branitelji