Zagreb

ZDRAV ŽIVOT: Studentski dan sporta održava se na Jarunu 1. lipnja

Studentski sport bit će 2. lipnja promoviran na sličnim događanjima u Osijeku, Splitu i Rijeci u organizaciji HSŠS-a i sveučilišta u tim gradovima.

Piše: PolitikaPlus

Studentski dan sporta bit će održan u petak, 1. lipnja, od 14 do 18 sati, na Sportskom rekreacijskom centru Jarun kako bi se promovirao studentski sport, od vrhunskoga do rekreativnoga, kao sastavni dio akademskoga života.

Priredba se održava četvrti put u suorganizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoga sveučilišnog športskog saveza (HSŠS) i u suradnji sa Zagrebačkim sveučilišnim športskim savezom, priopćilo je danas zagrebačko Sveučilište.

Navodi se da će studentski sport biti 2. lipnja promoviran na sličnim događanjima u Osijeku, Splitu i Rijeci u organizaciji HSŠS-a i sveučilišta u tim gradovima.

Sport podiže kvalitetu studiranja i življenja pa sveučilišta, ističe se, potiču svoje studente da se, osim postizanjem akademske izvrsnosti, aktivno bave i sportom.

U sklopu priredbe na terenima kod Malog jezera održat će se turniri u nogometu (Street Soccer), uličnoj košarci (Streetball), odbojci na pijesku i nogotenisu.

Održat će se i sprint utrka veslača, a studenti će prvi put sudjelovati u štafetnoj triatlon utrci. U nenatjecateljskom dijelu programa sportske udruge sastavnica zagrebačkoga Sveučilišta predstavit će svoje aktivnosti kroz različite programe kao što su plesne točke i prikazi borilačkih vještina.

Osim sportskoga i plesnoga programa, zagrebačko Svečilište i HSŠS predstavit će svoje aktivnosti i na nekoliko štandova na kojima će se posjetitelji moći informirati o studentskim uspjesima na domaćim i međunarodnim sportskim natjecanjima te prikupiti materijale s najavama studentskih prvenstava koja će se održavati u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Na pozornici kod Malog jezera u 17,30 sati bit će upriličena svečana dodjela pehara najuspješnijim studentskim ekipama sveučilišnih sastavnica - pobjednicama liga u odbojci, košarci, rukometu i futsalu, u ženskoj i muškoj konkurenciji, a nagrade će biti dodijeljene i fakultetima ukupnim pobjednicima ovogodišnje sportske priredbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

studenti, jarun, zagreb