A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/Grad.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jastrebarsko sprema velike projekte: Grade se obilaznica i dječji vrtić | Politika+
Zagreb

RAZVOJ: Jastrebarsko sprema velike projekte: Grade se obilaznica i dječji vrtić

'Izgradnja obilaznice jedna je od najvećih, ali i najvažnijih kapitalnih investicija ove godine', rekao je gradonačelnik.

Piše: PolitikaPlus

Danas će se na redovnoj sjednici Gradskog vijeća raspravljati o prijedlogu rebalansa proračuna kojim će se osigurati sredstva za izgradnju obilaznice i dječjeg vrtića u Desincu, čija se izgradnja planira financirati i sredstvima iz programa Hrvatske banke za obnovu i razvoj u vrijednosti od 16 milijuna kuna.

Izgradnja obilaznice glavne gradske prometnice dugoročni je strateški projekt grada kojim bi se povezala sjeverna i južna prometnica u ukupnoj duljini od 2 kilometra, s time da se u južnom dijelu planira izgraditi i rotor koji bi povezao prijelaz preko nadvožnjaka planiranog za izgradnju u idućoj godini. Izgradnja dječjeg vrtića u Desincu također je važan projekt kojim se namjerava proširiti postojeće ograničene kapacitete za predškolski odgoj djece na području Jastrebarskog.

„Izgradnja obilaznice jedna je od najvećih, ali i najvažnijih kapitalnih investicija ove godine. Osim što će se rasteretiti glavna gradska prometnica što je tinjajući problem svih građana Jaske već desetljećima, uspostaviti će se i bolja povezanost s gospodarskom zonom Jalševac. Također, novi vrtić u Desincu prijeko je potrebna investicija budući da godinama veliki broj djece ostaje bez mogućnosti upisa zbog prenatrpanosti gradskog vrtića. Primjerice, samo ove godine 90-ero djece je ostalo na listi čekanja, a to je nešto što više ne možemo dopustiti.“, izjavio je uoči sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović.

Planirani novi dječji vrtić u Desincu sastojati će se od tri jedinice koje će moći primiti dovoljan broj djece iz Jastrebarskog i okolnih naselja s ciljem osiguravanja standarda jednake kvalitete javne usluge svim građanima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vrtić, jastrebarsko, projekt