A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/porezna_uprava.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Porezna uprava: Otkako koristimo OIB sustav otkrili smo da porez plaća 600 tisuća mrtvih! | Politika+
Hrvatska

NEVJERICA: Porezna uprava: Otkako koristimo OIB sustav otkrili smo da porez plaća 600 tisuća mrtvih!

'Ostali smo iznenađeni činjenicom da su pokojnici bili najurednije platiše.'

Piše: PolitikaPlus/Poslovni dnevnik

Čak 600 tisuća mrtvaca, od kojih je dobar dio uredno podmirivao režije, porez na dobit i druga davanja državi, razotkrila je Porezna uprava otkako koristi OIB sustav, piše Poslovni dnevnik.

Marijana Vuraić-Kudeljan, pomoćnica ravnateljice Porezne uprave, izjavila je na prvoj prezentaciji rada OIB sustava na okruglom stolu Sređivanje javnih i državnih registara u Zagrebu kako je očito da su za te pokojnike račune plaćali nasljednici koji su procijenili da im je to isplativije.

Prije OIB-a bilo je svega, ali i sami smo ostali iznenađeni koliko je mrtvih osoba bilo u našem sustavu i kako su baš pokojnici najurednije podmirivali 'svoje' obveze

- Prije OIB-a bilo je svega, ali i sami smo ostali iznenađeni koliko je mrtvih osoba bilo u našem sustavu i kako su baš pokojnici najurednije podmirivali 'svoje' obveze - ističe Vuraić-Kudeljan.

Dodala je da danas Porezna uprava preko OIB-a ima sve podatke o financijskom stanju građana, a zahvaljujući tom sustavu automatiziran je i upis umrlih pa sličnih slučajeva više nema.

Navodi da iz MUP-a dobivaju podatke o vozilima, iz Agencije za civilno zrakoplovstvo podatke o vlasnicima aviona i helikoptera, a iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture podatke o plovilima.

- Ako se pokaže da je vozilo ili avion skuplji od određenoga praga ili da je plovilo dulje, softver u Poreznoj upravi automatski pali upozorenje o kojem se tako mnogo pričalo posljednjih mjeseci - kaže Vuraić-Kudeljan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OIB, hrvatska, porez