A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/davor%20gjenero.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Gjenero: Ministrica Holy je zloupotrijebila svoj položaj, mora podnijeti ostavku! | Politika+
Hrvatska

VELIKI GAF: Davor Gjenero: Ministrica Holy je zloupotrijebila svoj položaj, mora podnijeti ostavku!

'Administraciju kojoj pripada optužila za politički revanšizam!'

Piše: Ivan Klarić

SDP-ova ministrica Mirela Holy, uz niz manjih napravila je još jedan veliki gaf, ako se gafom može nazvati ono što je očito hotimična zloupotreba vlasti. Nakon postavljanja na visoku funkciju osobe protiv koje je podignuta pravomoćna optužnica, te nakon što je javno prejudicirala ishod tog sudskog postupka koji je još u tijeku, HRT je otkrio još jedan skandalozan nedopušten postupak. Naime, šefu HŽ-a poslala je pismenu zamolbu, zapravo intervenciju da se sačuva jednu tajnicu od otkaza, a već u prvoj rečenici naglašava da je ta tajnica supruga ministričinog stranačkog kolege.

 

>> Još jedan gaf ministrice Holy: Kod šefa HŽ-a pismom intervernirala za radno mjesto supruge SDP-ovca!

 

DAVOR GJENERO: Ministrica Holy mora podnijeti ostavku. Mora odgovarati za ovaj i niz drugih teških propusta koje je učinila. Ili će ona to sama učiniti ili će biti smijenjena jer, osim što je učinila ogroman gaf i zoupotrijebila svoju funkciju, administraciju kojoj pripada je izravno optužila za politički revanšizam.

"Obraćam Vam se jer je Heidi stekla dojam da ju se pogrešno veže uz Rogožarovo političko imenovanje te se boji da ćete zbog toga s njom raskinuti ugovor o radu. Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu," napisala je ministrica Holy.

Predsjednik Uprave HŽ Holdinga Rene Valčić njezinu molbu nije prihvatio. Kako navode na HRT-u, od samog sadržaja poruke više ga zabrinjava što je privatna e-mail poruka izašla u javnost.

Sama ministrica Holy poručuje da nije u pitanju intervencija, već se radi o preporuci za humani odnos prema jednoj od djelatnica HŽ-a. No, pitanje je  - u čemu je razlika.

 

Politički analitičar Davor Gjenero kaže da je ovaj potez ministrice Holy nedopustiv i da za to mora odgovarati.

- Ministrici Holy ovo nije prvi gaf. Ovo što je Holy napravila je nedopustiv potez i strašno je to što je ministrica uopće išla raditi. Ali, još strašnija su njena obrazloženja. Prvo, kada ste na nekoj funkciji kao što je ministarska, vi se nemate što ponašati ljudski, kako se pravda Holy, nego po zakonu. Drugo, strašno je to što  je Holy svoj potez pokušala opravdati činjenicom da se bojala da tajnica supruga njenog stranačkog kolege ne bude žrtva političkog revanšizma što je navela u jednom od mailova. To je nedopustivo, skandalozno. Je li nam tako Holy dala do znanja da stranka i Vlada kojoj pripada provodi politički revanšizam, pita se Gjenero.


Ministrica je pred kamerama praktično priznala da je šefu HŽ-a sugerirala da ne otpušta tajnicu, jer ona nije HDZ-ov politički izbor, već je došla po natječaju, te je još k tome i supruga njihovog stranačkog kolege, dakle - 'naša'.

- Ministrica Holy mora podnijeti ostavku. Mora odgovarati za ovaj i niz drugih teških propusta koje je učinila. Ili će ona to sama učiniti ili će biti smijenjena jer, osim što je učinila ogroman gaf i zoupotrijebila svoju funkciju, administraciju kojoj pripada je izravno optužila za politički revanšizam, jasno će na kraju Gjenero.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, davor gjenero, mirela holy