A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/mirela-holy-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Aleksandra Kolarić: Ankica Mamić me tražila da upozorim Holy na napad koji na nju slijedi | Politika+
Hrvatska

GLASNIK: Aleksandra Kolarić: Ankica Mamić me tražila da upozorim Holy na napad koji na nju slijedi

Ankica Mamić: Informaciju sam dobila od jednog novinara na kavi.

Piše: Vanja Deželić

Zbog sumnji da ju se nadzire bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy podnijela je kaznenu prijavu i pritom spomenula niz zanimljivh stvari o samom razvoju događaja. Bila je upozorena na napad koji slijedi, a svi putevi vode prema Radimiru Čačiću.

KOLARIĆ: Ankica Mamić me kontaktirala i tražila da upozorim Holy o napadu koji slijedi, tako da dobije vremena pripremiti se za davanje izjava i reakciju. To je logično, svi smo kolege i međusobno si pomažemo

- Rečeno mi je da se sprema napad na mene na HTV-u i da je novinar Siniša Kovačić po tom pitanju zvao Ankicu Mamić. Dan poslije on je objavio moje privatne mailove premda je upozoren da se radi o korespondenciji čija je privatnost zajamčena Ustavom. Mogu razumjeti to da se zbog interesa javnosti ipak odlučio objaviti mailove, ali mi nije jasno zašto je dan prije zvao Ankicu Mamić koja nema nikakve veze sa mnom i zašto nije razgovarao sa mnom - rekla je za tportal Mirela Holy.

Krenuli smo i u 'akciju' dobivanja izjava od Siniše Kovačića, ali ništa. Tek se oglasio da neće ništa komentirati i da će u njegovo ime na e-mail adresu naše redakciji stići službeno priopćenje HRT-a. Nije stiglo u trenucima dok pišemo tekst. Ankica Mamić nam se pak javila.

 

- Dobila sam informaciju na kavi od jednog novinara kojeg ne bih željela imenovati. Svaki dan dobivam stotine takvih informacija, da idem svaku spominjati mogla bih napisati knjigu. Znate, ovo je klasični spin, svi pričaju o tome kako je e-mail dospio u javnost, ali više ne pričaju o njegovom sadržaju - rekla nam je Ankica Mamić.

Mirelu Holy nije osobno kontaktirala jer ju ne poznaje.

- Nisam ženu nikad vidjela, kako da kontaktiram sama ministricu? Znala sam da je moja dobra prijateljica Aleksandra Kolarić poznaje i preko nje sam ju upozorila - pojasnila je Mamić, ali nije željela objasniti zašto je baš ovu od stotina informacija odlučila proslijediti dalje.

Kontaktirali smo i predsjednicu Hrvatske udruge za odnose s javnošću Aleksandru Kolarić. Potvrdila je priču svoje prijateljice.

 

 - Ankica Mamić me kontaktirala i tražila da upozorim Holy o napadu koji slijedi, tako da dobije vremena pripremiti se za davanje izjava i reakciju. To je logično, svi smo kolege i međusobno si pomažemo - kazala nam je Kolarić.

Razlog zbog kojeg je Mamić zvala nju objasnila je prijateljstvom.

- Jako sam dobra prijateljica s obje pa sam zato bila posrednik - uz smijeh je otkrila predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Ustvrdila je da nije znala o čemu se radi, kao da nije ni znala kako je Ankica Mamić došla do informacija.

- Taj dio uistinu ne znam, mene je samo tražila neka prenesem Holy da slijedi napad na nju i neka se pripremi - pojasnila nam je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PR, ankica mamić, HRT, mirela holy