A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste_predstava.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Humanitarna akcija Zagrebačkog kazališta lutaka i vrtića | Politika+
Zagreb

PROJEKT: Humanitarna akcija Zagrebačkog kazališta lutaka i vrtića

'Školovanje jednog psa iznosi pedeset tisuća kuna i svake godine uspijemo usrećiti barem troje mališana s posebnim potrebama i olakšati im prevladati svakodnevne prepreke.'

Piše: PolitikaPlus

Završna priredba humanitarnog projekta "Darujmo djeci kazalište", pod motom "Pokaži što znaš", održat će se, šestu godinu zaredom, 15. lipnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka (ZKL), a sav prihod projekta ove je godine namijenjen Hrvatskoj udruzi za školovanja pasa vodiča i mobilitet, izvijestilo je danas to kazalište.

ZKL cijele godine, u suradnji s gradskim dječjim vrtićima, svake subote organizira priredbe za roditelje, koje su djeca pripremila s odgajateljima i za koje se naplaćuju ulaznice čiji se prihod donira Udruzi, koja tada školovane pse daruje djeci s poteškoćama u razvoju.

Školovanje jednog psa iznosi pedeset tisuća kuna i svake godine uspijemo usrećiti barem troje mališana s posebnim potrebama i olakšati im prevladati svakodnevne prepreke, stoji u priopćenju.

Taj projekt višeznačan je, odgajateljima omogućuje da svoju kreativnost u radu s dječjim skupinama (dramskim, glazbenim, plesnim, likovnim) javno izvedu u profesionalnom kazalištu, to je prigoda i da se prati stvaralački rad s djecom u najosjetljivijem razdoblju njihova djetinjstva te da djeca uče prihvaćati različitosti, zauzimati se za druge i razvijati solidarnost.

Središnji koordinacijski odbor programa "Gradovi i općine – prijatelji djece" dodijelio je za taj projekt priznanje gradu Zagrebu i proglasio ga "Naj-akcijom".

Nositelji projekta su Dječji vrtići grada Zagreba i ZKL, a pokrovitelj je zagrebački Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZKL, kazalište, zagreb