A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay_pride11.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Poziv Zagrepčanima uoči Zagreb Pridea: Budite tolerantni! | Politika+
Zagreb

BEZ MRŽNJE: Poziv Zagrepčanima uoči Zagreb Pridea: Budite tolerantni!

Radna skupina za praćenje zločina iz mržnje pozvala je Zagrepčane da se ponašaju u duhu tolerancije u skladu s Ustavom i Zakonom o suzbijanju diskriminacije.

Piše: PolitikaPlus

Radna skupina za praćenje zločina iz mržnje u vezi sutrašnjeg "Gay pridea" u Zagrebu poslala je s održanog tematskog sastanka poziv građanima i građankama da se ponašaju u duhu tolerancije u skladu s Ustavom i Zakonom o suzbijanju diskriminacije.

Prezentirane su i aktivnosti nadležnih tijela koje bi trebale zajamčiti svim sudionicima "Gay pridea" u Zagrebu istu razinu sigurnosti koju su imali i sudionici "Gay pridea" u Splitu

Na sastanku održanom u organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH članovi Radne skupine izvješteni su o razini sigurnosti za vrijeme i nakon "Gay pridea" koji se održao u Splitu 9. lipnja, te o aktivnostima u vezi priprema za "Gay pride" koji će se sutra održati u Zagrebu, priopćeno je iz vladinih Odnosa s javnošću.

Prema navodima predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, za vrijeme trajanja "Gay pridea" u Splitu nisu zabilježena ozljeđivanja osoba niti oštećenja i uništenja imovine, a članovi Radne skupine zaključili su da je ovogodišnji "Gay pride" u Splitu, uz manje iznimke, protekao u tolerantnom ozračju te da je sigurnost svih sudionika bila na visokoj razini.

Također, prezentirane su i aktivnosti nadležnih tijela koje bi trebale zajamčiti svim sudionicima "Gay pridea" u Zagrebu istu razinu sigurnosti koju su imali i sudionici "Gay pridea" u Splitu.

Na sastanku su bili i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, Ureda pučkog pravobranitelja, Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb pride, LGTB, gay pride, zagreb