Hrvatska

MINISTAR UZVRATIO ŽESTOKO: Željko Jovanović: E moj Karamarko, tebi bi jasniji bio malograđanski odgoj!

KARAMARKO: Neka Vlada na neki način utječe na tog čovjeka da počne normalno komunicirati

Piše: PolitikaPlus

'Građanski odgoj u školama ne istiskuje vjeronauk nego prevenira nasilje, rasizam, diskriminaciju, korupciju i uči djecu kako biti ravnopravan član demokratskog društva u kojem će iskoristiti sva prava koja građanima omogućuju kvalitetan i zdrav život bez straha!

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović putem Facebooka žestoko je reagirao na jučerašnju izjavu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je sadašnju vlast nazvao nenarodnom te joj spočitnuo da "uvodi građanski odgoj u škole kako bi istisnula vjeronauk".

"E moj Karamarko, tebi bi očito jasniji bio malograđanski odgoj! Građanski odgoj u školama ne istiskuje vjeronauk nego prevenira nasilje, rasizam, diskriminaciju, korupciju i uči djecu kako biti ravnopravan član demokratskog društva u kojem će iskoristiti sva prava koja građanima omogućuju kvalitetan i zdrav život bez straha! A sve to malograđaninu Karamarku potpuno je strano! Evo, ja predsjedniku HDZ-a kažem u lice da je on na čelu stranke koja je građanima pokazala što je nenarodna vlast i zato su ih građani poslali u oporbu na jedno poduže vrijeme", napisao je u nedjelju navečer Jovanović.

.....

 

.....

 KARAMARKO: Neka Vlada na neki način utječe na tog čovjeka da počne normalno komunicirati

Ta izjava govori više o njemu nego o bilo čemu drugome. Ja se ne bih spuštao na tu razinu i ne bih mu odgovarao. Prosvjeta, kultura, odgoj itd. kategorije su koje su u koliziji s njegovim nastupima. Dobro bi bilo da Vlada na neki način utječe na tog čovjeka da počne normalno komunicirati – odgovorio je Karamarko. 

 

 

 Komentari koje su korisnici Facebooka ostavili ispod Jovanovićeva statusa uglavnom su pozitivni, pa ga ljudi tako hvale zbog izravnosti i dosljednosti te kritiziraju Karamarka. Kad je riječ o vjeronauku u školama, među komentatorima su zamijećeni različiti stavovi – neki smatraju da vjeronauk treba ostati uz građanski odgoj, a drugi pozivaju na njegovo izbacivanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav karamarko, hdz, sdp, željko jovanović