A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/boris-sprem-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Boris Šprem bi se nakon hitne operacije trebao brzo vratiti na posao u Sabor | Politika+
Hrvatska

BOLEST: Boris Šprem bi se nakon hitne operacije trebao brzo vratiti na posao u Sabor

U KBC Zagreb je operirao sfenoidni sinus, zbog čega mu je određeno mirovanje od najmanje tjedan dana.

Piše: Vanja Deželić

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, nije mogao nazočiti svečanosti proslave Dana antifašističke borbe u Brezovici jer je završio u KBC Zagreb. Bit će tamo otprilike tjedan dana jer je morao na hitnu operaciju sfenoidnog sinusa.

U veljači 2011. godine otkrio je da mu je dijagnosticirana maligna bolest krvnog sustava, zbog čega je morao na kemoterapiju. Trenutno je bolest u remisiji, a predsjednik Sabora je u više navrata napomenuo da se osjeća dobro

Operacija je trajala nešto više od devedeset minuta i sve je prošlo u najboljem redu. Kao i u slučaju ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, tako je i Šprem dugo odgađao problem, da bi ga riješio kada više nije bilo prostora za odgode. Također, kao i u Ostojićevu slučaju, nije riječ o bolesti koja bi predstavljala veću opasnost po zdravlje. Potvrdili su to i u Uredu predsjednika Sabora.

- Operacija je prošla bez ikakvih problema i sad će se nastaviti daljenje liječenje.

Nije ovo prvi problem koji je sa zdravljem imao Boris Šprem. No prošli problemi bili su daleko opasniji. U veljači 2011. godine otkrije je da mu je  dijagnosticirana maligna bolest krvnog sustava, zbog čega je morao na kemoterapiju. Trenutno je bolest u remisiji, a predsjednik Sabora je u više navrata napomenuo da se osjeća dobro i da mu bolest više nije prepreka u obavljanju dužnosti.

Kada ga je ta bolest pogodila morao je usporiti, zbog čega je dužnosti predsjednika skupštine Grada Zagreba morao prebaciti na četiri potpredsjednika. Zanimljivo je i to da se odmah oglasio putem medija, kako bi javnost znala što se s njime događa. To nije uobičajeno ponašanje kod političara, vole zadržati svoje zdravstvene probleme za sebe.

- Smatrao sam da je potrebno kazati zašto nisam aktivan kao prije, i o čemu se radi. Smatram da je točna dijagnoza moja privatna stvar, koju sam pobjeđujem, i koju ću pobijediti - rekao je tada Šprem.

Time je dao do znanja kako neće otkrivati kompletnu prirodu svoje bolesti, zbog čega svaki problem koji ima mediji i javnost, ali i njegovi kolege, znaju povezivati s ozbiljnim problemima. Iako je rečeno da će za tjedan dana ponovno biti na funkciji treba podsjetiti da je i bivši ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina napustio poziciju zbog učestalih zdravstvenih problema.

U početku je minorizirao probleme, ali nakon nekoliko mjeseci je javnosti otkrio da ne može obavljati funkciju ako je toliko često na bolovanju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zdravlje, bolest, boris šprem