Hrvatska

SUKOB U VLADI: Vesna Pusić u Vladi jedina kontra Jovanovićevog prijedloga!

Protiv da se titule 'stručni specijalist' i 'sveučilišni specijalist' izjednače tako da se sve zovu 'sveučilišni specijalist'

Piše: PolitikaPlus/Jutarnji list

Ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović Vladi je predložio izmjene i dopune Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju na način da se dosadašnje titule 'stručni specijalist' i 'sveučilišni specijalist' izjednače na način da se sve zovu 'sveučilišni specijalist'. No, ministrica Vesna Pusić nije se složila:


- Ovo izjednačavanje zvanja i naziva na temelju obrazovanja u vrlo različitim institucijama, i s vrlo različitom kvalitetom, možda je malo prenaglo. Ako je moguće, ja bih predložila da se razmotri ovako jedan drastičan skok u izjednačavanju zvanja u različitim tipovima institucija - rekla je Pusić, no Jovanović nije popuštao, a mpodržao ga je premijer, istaknuvši da 'ovo nije ubačeno preko plota, prošlo je sve vladine koordinacije'.

Vesna Pusić ostala je pri svom stavu i glasovala je protiv i time postala, nakon Mirele Holy, druga ministrica u vladi koja se usprotivila donošenju neke odluke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, vesna pusić, željko jovanović