Hrvatska

CRNI FONDOVI: Jarnjakova tajna bilježnica: ‘To ne zna ni Sanader: izgleda da preko HDZ-a Maček grabi za sebe’

'Bilješke su moj način rada... Bile su za osobnu upotrebu i nisam htio ništa njima dokazivati.'

Piše: PolitikaPlus/Jutarnji list

Barišić u Splitu razgovarao s Oppenheimom o oko 2,5 milijuna eura koje su oni dali Mačeku kao za HDZ... To nitko u HDZ-u ne zna, a ni Sanader. Izgleda da Maček “grabi” za sebe, i to preko HDZ-a. Ja inače ne znam za nikakvo uplaćivanje keša jer vidim samo ugovore koje potpisujem. Rekao sam Barišiću da mora na to upozoriti Sanadera.

"Bilješke su moj način rada. Pisao sam ih na sjednicama Predsjedništva ili dan-dva nakon toga. Bile su za osobnu upotrebu i nisam htio ništa njima dokazivati."

Ako je to istina, ja u tome neću sudjelovati jer s tim nemam ništa... Svojevrsni je to zaključak jedne od bilješki bivšega glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka, otkriva Jutarnji list.

Kako je javnost imala priliku doznati na suđenju Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi-Media, Jarnjak je pedantnošću koja graniči s opsesijom bilježio gotovo svaki događaj i sastanak, sadržaj svakoga razgovora koji je vodio, ali i svoja razmišljanja.

- Bilješke su moj način rada. Pisao sam ih na sjednicama Predsjedništva ili dan-dva nakon toga. Bile su za osobnu upotrebu i nisam htio ništa njima dokazivati - pojasnio je Jarnjak povijest nastanka osobne arhive. Iz bilješki koje posjeduje Jutarnji list vidljivo je da se bivši glavni tajnik HDZ-a po pitanju financijskoga poslovanja stranke od 2007. do početka 2009. bavio s nekoliko krupnijih cjelina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FIMI MEDIA, IVO SANADER, IVAN JARNJAK, RATKO MAČEK