4kotača

AUTOINDUSTRIJA: Volkswagen u Slovačkoj uskoro punim kapacitetom - 400.000 automobila

Poglavito zahvaljujući snažnoj potražnji za modelima terenaca

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Slovački ogranak njemačkog proizvođača automobila Volkswagena (VW) potvrdio je optimistične prognoze za ovu i iduću godinu, očekujući da će se proizvodnja približiti punom kapacitetu od 400.000 automobila, poglavito zahvaljujući snažnoj potražnji za modelima terenaca.

"Naša proizvodnja u ovoj godini bit će na razinama koje smo već istaknuli a prognoze za 2013. godine sugeriraju slične razine."

Njemački div automobilske industrije najavio je da će u Slovačku u idućih pet godina uložiti oko 1,5 milijardi eura. Lani je u slovački portfelj uvrstio novi model malog automobila 'Up!' i time pridonio povećanju proizvodnje svoga ogranka u toj drugoj najsiromašnijoj članici eurozone.

"Naša proizvodnja u ovoj godini bit će na razinama koje smo već istaknuli a prognoze za 2013. godine sugeriraju slične razine", kazao je izvršni direktor Volkswagena Slovakia Albrecht Reimold u ponedjeljak u nastupu pred novinarima prilikom otvaranja novog salona vozila.

Volkswagen Slovakia spada među ključne izvoznike u regiji središnje Europe i lani je proizveo 210.441 vozilo, nasuprot 144.510 vozila proizvedenih u 2010. godini, poglavito zahvaljujući snažnoj potražnji za modelima terenaca (SUV) kako u Njemačkoj tako i na tržištima u nastajanju.

U pogonu u okolici slovačkog glavnog grada proizvode se modeli terenaca, uključujući novu generaciju VW-ovog Touarega i Audijev Q7, kao i dijelovi za Porscheov Cayenne.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Albrecht Reimold, autoindustrija, slovačka, vw slovakia, vw