Ilijana Grgić

KOLUMNA : Posljednji kiks Željka Jovanovića: I štreberi lažu, zar ne?

Ministar o posljednjem kiksu šuti (pa čak i na društvenim mrežama!), premijer šuti (a na to smo navikli!) i tako će u šutnji proći još jedan kiks iz Banskih dvora.

FOTO: Željko Jovanović
Piše: Ilijana Grgić

'Bio sam najbolji učenik, bio sam najbolji student, bit ću i najbolji ministar ', tim riječima sebe samog u superlativima  opisuje ministar Željko Jovanović. Kad sam čula, najprije sam se nasmijala, a tada je osmijeh s mog lica nestao. Ajme, pa taj čovjek se ne šali, on sebe stvarno vidi kao 'najboljeg'. A poznata je činjenica da one koje smatramo dobrima ne lažu, ne bahate se, ne vrijeđaju druge, tolerantni su ... i tako bih mogla nabrajati u nedogled.

Ministar o posljednjem kiksu šuti (pa čak i na društvenim mrežama!), premijer šuti (a na to smo navikli!) i tako će u šutnji proći još jedan kiks iz Banskih dvora. A kikseva je malo i previše za ovih pola godina.

Znam da će obožavatelji lika i djela Željka Jovanovića pred mene podastrijeti svu silu uvjerenja, diploma, pohvala, značaka i svu silu 'dokaza', kako bi pokazali da je on dosta bio (i bit će) najbolji.

Poput svih ostalih članova nove Vlade, koja se svim silama trudi biti blizu običnog puka, svaki ministar ima svoj Facebook profil, gdje 'neposredno komunicira sa svojim biračkim tijelom.' Tako je i Jovanović, već nekoliko puta, podijelio s nama što misli o državnoj maturi, o sportu, o Mamiću, a i o Markoviću smo mogli pročitati u njegovim statusima. Sve mi je to bilo simpatično dok je bio oporbeni zastupnik, koji poput vuka napada vladajuće, a materijala za napad je bilo koliko hoćeš.

Oporbeni dani sada su iza njega. On je sada taj koji kroji znanstveno- obrazovno- sportski sustav u lijepoj nam našoj. Poput većine mu kolega, i njemu je u rukama resor kojemu nije dorastao. Resor u koji se svi posljednjih 20, a i više godina kunu da je najvažniji za budućnost Hrvatske, koja mora biti 'zemlja znanja ', stručnjaka koji su spremni konačno pokrenuti ovu zemlju prema naprijed, a ne da stalno tapkamo. A mi opet tapkamo...

Oporbeni dani sada su iza njega. On je sada taj koji kroji znanstveno obrazovno sportski sustav u lijepoj našoj. Poput većine svojih kolega, i njemu je u rukama resor kojem nije dorastao.

Ministar je najavio i promjene u sportu ('športu' do prije 6 mjeseci), još uvijek čekamo, malo se zaletio kod državne mature (ostatak politikantskog nasljeđa oporbenih dana) i posljednji kiks - nedvosmisleno je premijeru Milanoviću na sjednici Vlade odgovorio da se usuglasio s akademskom zajednicom oko izjednačavanja titula stručni specijalist' i 'sveučilišni specijalist' u 'sveučilišni specijalist', iako su nam rektori potvrdili da o tome nije bilo ni riječi. Znači da mu je lagao ili prešutio istinu, da malo ubrza stvar .

SKANDAL
Jovanović na vladi lagao u lice premijeru: Ništa nije ispregovarao s rektorima sveučilišta! >>
Čelnici sveučilišta potvrđuju da prijedlog koji je prošao na vladi nisu ni vidjeli!


Ministar o tome šuti (pa čak i na društvenim mrežama!), premijer šuti (a na to smo navikli!) i tako će u šutnji proći još jedan kiks iz Banskih dvora. A kikseva je i previše za ovih pola godina. Ne očekujem od ministra Jovanovića da u 6 mjeseci riješi probleme i bude 'najbolji', čak ne očekujem da on te probleme riješi ni u cijelom  mandatu. Od njega očekujem da zajedno sa stručnjacima, s ljudima koji se svakodnevno susreću s tim problemima, s cijelom akademskom zajednicom postavi temelje, koji će ovu zemlju voditi k tome da jednog dana stvarno budemo zemlja znanja. Da se na kraju ovog mandata svi ministri u Vladi 'mogu uhvatiti za ruke i pogledati u ogledalo' jer kažu da je najteže sebi pogledati u oči...

A možda je to kod političara drugačije, jer za njih nekako uvijek vrijede druga pravila..  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, željko jovanović