A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/predator-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Američke bespilotne letjelice u Jemenu ubile '4 militanta Al Kaide' | Politika+
Hrvatska

LIKVIDACIJA: Američke bespilotne letjelice u Jemenu ubile '4 militanta Al Kaide'

U zračnim udarima pogođena dva vozila u pokrajini Shabwa

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Najmanje četiri militanata terorističke mreže Al Kaida ubijena su u dva zračna udara američkih bespilotnih letjelica u središnjem dijelu Jemena u utorak, rekli su jemenski sigurnosni izvori i svjedoci.

SAD pojačao pritisak za suzbijanje islamističkih boraca u Jemenu.

Jemenski dužnosnik je rekao da su u zračnim udarima pogođena dva vozila u pokrajini Shabwa, pustinjskoj regiji na jugoistoku Jemena, u kojem su militanti našli utočište nakon što su u lipnju protjerani iz svojih južnih uporišta.

Svjedoci su izjavili za Reuters da su četiri tijela izvučena iz olupine prvog vozila. U drugom je vozilu plamen bio toliko intenzivan da nitko nije mogao prići kako bi provjerio broj žrtava.

Napadi su uslijedili istodobno s objavom jemenskih vlasti da su uhitili 14 militanata Al Kaide, uključujući i devet stranaca, što je najnoviji znak da je SAD pojačao pritisak za suzbijanje islamističkih boraca u toj siromašnoj zemlji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

terorizam, bespilotne letjelice, AL KAIDA, JEMEN