Mojbiz

RASKOL U SINDIKATIMA: Vilim Ribić: Bojim se za svoj život, da će mi slučajno otpasti kotač dok budem vozio autocestom

Ribić je ponovio da su Vlada i Avberšek napravili nečuvenu manipulaciju.

Piše: Vanja Vučković
Mediji nas često prozivaju da smo razjedinjeni. Kako da budemo ujedinjeni kad među redovima imamo neprijatelja - komentirao je predsjednik NSZSSH Branimir Mihalinec pritom mislivši na Spomenku Avberšek. 

Vilim Ribić je na konferenciji za novinare rekao da strahuje za svoj život, a strah je objasnio napisima u medijima tijekom pregovora Vlade i sindikata.

 

- Bojim se kad će mi 'slučajno' otpasti kotač dok budem vozio autocestom, rekao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata koji je još jednom objasnio da se sindikati nisu s Vladom dogovorili ono što tvrdi Spomenka Avberšek.

 

Ribić je rekao da su Vlada i Avberšek napravili nečuvenu manipulaciju te da se sindikati nisu odrekli božićnice, regresa i jubilarne nagrade kako su to izvijestili Mirando Mrsić i predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi

 

- Mediji nas često prozivaju da smo razjedinjeni. Kako da budemo ujedinjeni kad među redovima imamo neprijatelja -  komentirao je predsjednik NSZSSH Branimir Mihalinec pritom mislivši na Spomenku Avberšek. 

 

Dogovor je, tvrde, bio da nakon pregovora održanih u srijedu nitko neće davati izjave i da su Mrsić i Avberšek to učinili njima iza leđa. No Anica Prašnjak, koja je ranije napustila pregovore,  nekolicini novinara spomenula je kako će izjave dati Avberšek. 

 

Čelnici Matice hrvatskih sindikata još su jednom ponovili kako neće pristati na ukidanje materijalnih dobara ukoliko im Vlada ne obeća povrat oduzetog, osudivši je kako vode epigonsku i neoliberalnu politiku - smatraju da cijena rada u javnom sektoru ne postoji, nego da ćemo podijeliti ono što ostane od proračuna - rekao je Ribić zaključivši da na to neće pristati. 

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SPOMENKA AVBERŠEK, SINDIKATI, VILIM RIBIĆ