A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/lazar-grujic-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kukuriku vlada: Kada ne znaš ili nemaš petlju, zovi MMF | Politika+
LAZAR GRUJIĆ

KOMENTAR: Kukuriku vlada: Kada ne znaš ili nemaš petlju, zovi MMF

Blok umirovljenici zajedno poslao nam je propćenje za javnost, kojeg donosimo u cijelosti.

Piše: Lazar Grujić, Koordinator Bloka umirovljenici zajedno


Spominjati navodni nedostatak nacionalnog konsenzusa na temelju kojeg bi Vlada mogla provesti najznačajnije reforme graniči sa zdravim razumom jer Vlada, što je opće poznata činjenica, još uvijek nije izašla ni sa kakvim suvislim cjelovitim programom reformi, a još manje s nekim strateškim gospodarskim razvojnim planom bez čega je efikasan rad bilo koje Vlade naprosto nemoguć.

Suočeni sa svakim danom sve lošijim standardom i konstantnom neizvjesnošću građanima se ovih dana iz Kukuriku tabora sve glasnije servira spin kako je za početak rješavanja krize u Hrvatskoj ipak neophodno u pomoć pozvati MMF.  Ništa novo u Hrvatskoj rekli bi smo, no kako iza cijele priče ovaj puta očito stoji član Vlade, odnosno ministar Linić, onda nije teško zaključiti kako se ovaj puta radi o doista ozbiljnoj nakani, kao i da ovakvi spinovi imaju za cilj ne samo ispipati reakcije javnosti već ju i pripremiti za ono što slijedi.

 

Mogli bi smo čak kazati i kako ništa sporno nema u pozivanju MMF-a izuzev ako se ne radi o posljedici nesposobnosti Vlade da sama riješi ono za što je dobila potporu građana na prethodnim parlamentarnim izborima. Ipak, i te kako treba biti protiv pozivanja MMF-a ako se takvom političkom odlukom pridonosi daljnjem urušavanju ne samo standarda građana već i doslovno svega čega se Kukuriku Vlada dotaknula u prethodnih nešto više od pola godine. Izuzev same najave mogućeg pozivanja MMF-a još je iritantnije obrazloženje koje istim kanalima stiže iz Kukuriku Vlade koja svoju neučinkovitost pravda na krajnje uvredljiv način izjavljujući kako je Hrvatska: „ još okovana mnogim političkim i potrošačkim iluzijama - nema općeg konsenzusa, na temelju kojeg bi Vlada mogla sama provesti najznačajnije, ali i najbolnije reforme uz neminovna masovna odricanja na dulji rok.“

Zar Kukurikavci misle da su građani zaboravili tko je u predizbornoj kampanji, pa još i do „jučer“ obećavao građanima boljitak na svim poljima. Zar nije prvi potpredsjednik Vlade Čačić već nekoliko puta tvrdio kako samo što nisu krenule velike investicije koje će pokrenuti gospodarstvo, no kako vrijeme odmiče sve je jasnije da nikakvih ozbiljnijih investicija odnosno pomaka na gospodarskom planu naprosto nema niti se uopće nadzire ikakav pomak na bolje. Što više, svi trendovi su i u drugom kvartalu nastavili još brže rasti, ali na žalost svih i sa negativnim predznakom. Dakle ako je itko stvarao iluziju o nekom boljem sutra, onda su za to svakako najzaslužniji upravo oni koji sada prozivaju građane da su ih „pogrešno shvatili“. Spominjati pak navodni nedostatak nacionalnog konsenzusa na temelju kojeg bi Vlada mogla provesti najznačajnije reforme graniči sa zdravim razumom jer Vlada, što je opće poznata činjenica, još uvijek nije izašla ni sa kakvim suvislim cjelovitim programom reformi, a još manje s nekim strateškim gospodarskim razvojnim planom bez čega je efikasan rad bilo koje Vlade naprosto nemoguć.

Ova Vlada očito je i sama došla do spoznaje kako ništa pozitivno za svoje građane nije u stanju napraviti, stoga joj i ne preostaje ništa drugo doli uz lažne izgovore zatražiti „pomoć“ MMF-a, ali ne radi toga što želi dobro svojim građanima budući dobro znamo metode rada MMF-a, već isključivo kao mogući način da se održi na vlasti. Takvoj vlasti, Vlasti koja je dokazano nesposobna treba pokazati palac dolje i pokazati im put u političku ropotarnicu kako bi se čim prije i uz što manje štete pružila prilika nekoj novoj ekipi koja ima petlju i zna kako se problemi rješavaju bez tutora i u interesu svojih građana, jer Kukurikavci za tako nešto definitivno nisu sposobni niti imaju petlju.     

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lazar grujić, Blok umirovljenici zajedno