A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Predstava 'Superheroj' se premijerno održava u Seulu | Politika+
Kultura

FESTIVAL: Predstava 'Superheroj' se premijerno održava u Seulu

Predstava je nastala unutar najvećeg ovogodišnjeg interkontinentalnog i interkulturnog kazališnog projekta namijenjenog djeci i mladima 'Patchwork Family – ASSITEJ international project'.

Piše: PolitikaPlus

Predstava "Superheroj", koja je rezultat trogodišnje suradnje zagrebačkog kazališta Mala scena na međunarodnom kazališnom projektu 'Patchwork Family – ASSITEJ international project' koji povezuje kazališta i kazališne festivale iz Europe i Azije, svoju će svjetsku premijeru imati 26. srpnja na Multikulturnom Festivalu u Seulu u Koreji.

Kako se navodi u priopćenju Male scene, kazališni reality show za djecu i mlade ruskog dramatičara Mikhaila Bartenev u režiji Ivice Šimića svoju će praizvedbu imati u Nacionalnom kazalištu u Seulu (National Theatre of Korea - Daroreum Stage) u sklopu toga festivala.

Predstava je nastala unutar najvećeg ovogodišnjeg interkontinentalnog i interkulturnog kazališnog projekta namijenjenog djeci i mladima 'Patchwork Family – ASSITEJ international project', u kojemu sudjeluju kazališta i festivali iz Japana (Kijimuna Festa), Koreje (Joyful Theatre), Hong Konga (Mingri Theatre), Tajvana (Song Song Song Theatre, Taipei), Kine (Peking Opera), Rusije (TYZ Ekaterinburg), Austrije (DschungelWien) i Hrvatske (Kazalište Mala scena).

Dramski tekst nastao je kroz proces sudjelovanja sedmero glumaca s osobnim pričama i idejama, a napisao ga je ruski dramski pisac Mikhail Bartenev. Osim umjetničkog ravnatelja Male scene Ivice Šimića, iz Hrvatske u projektu sudjeluju i glumac kazališta Komedija Dražen Čuček, skladatelj Alen Kraljić, te prevoditeljica Lucija Žigrović, a cijeli je projekt i predstavu producirala Vitomira Lončar iz kazališta Mala scena.

Riječ je o četvrtom međunarodnom kazališnom projektu u kojemu sudjeluje to hrvatsko kazalište. Putovanja hrvatskog tima sufinancirali su tijekom gotovo tri godine rada na projektu Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb, ostale partnere sufinancirali su izvori iz njihovih zemalja, a najveći financijski teret produkcije podnijeli su partneri iz Azije (Japan i Koreja).

U predstavi uz Čučeka igraju i Michael Alexander Poellmann (Austrija), Leung Tin Chak (Hong Kong), Tomoko Inoue (Japan), Natalia Kuznetsova (Rusija), Sanghoon Han (Južna Koreja) i Hsuan-Ju Hsieh (Tajvan).

Predstava će tijekom će ljeta i jeseni 2012. godine gostovati po festivalima u Aziji i Europi, a namijenjena je djeci od 9 godina na više. "Na žalost, Hrvatska će biti jedina zemlja/partner čija publika neće imati prilike vidjeti predstavu 'Superheroj' jer Grad Zagreb, kojemu je ponuđeno gostovanje, nije pokazao zanimanje za ovaj izniman kazališni događaj", ističe se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mala scena, kazalište, superheroj