A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-ulysses-odisej-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kazalište Ulysses otvorilo sezonu premijerom Odiseja na malom Brijunu | Politika+
Kultura

KOPRODUKCIJA: Kazalište Ulysses otvorilo sezonu premijerom Odiseja na malom Brijunu

Koprodukcija Ulyssesa, Gavelle, Srpskoga narodnog pozorišta iz Novoga Sada, Slovenskoga narodnog gledališča iz Maribora, beogradskog Ateljea 212, Sterijina pozorja iz Novoga Sada i Teatra na navigatorot iz Skoplja.

Piše: P/H

Premijernom predstavom "Odisej" večeras je na malom Brijunu kod utvrde Minor otvorena ovogodišnja sezona Kazališta Ulysses, a riječ je o koprodukciji Ulyssesa, Gavelle, Srpskoga narodnog pozorišta iz Novoga Sada, Slovenskoga narodnog gledališča iz Maribora, beogradskog Ateljea 212, Sterijina pozorja iz Novoga Sada i Teatra na navigatorot iz Skoplja.

"Putovanje i povratak kući su bitne stavke podsvjesnog kolektivnog sjećanja, narativna matrica naših života i načina na koje vidimo sebe"

Večerašnjoj premijeri, među ostalim nazočila je i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, koje nisu krile zadovoljstvo večerašnjom izvedbom, koja se bavi temom povratka.

"Čak i oni koji ne znaju ništa o Odiseju, znaju što znači Odiseja. Znaju da to označava nekakvo putovanje s mnogim nepredvidivim događajima, koji uglavnom završavaju povoljno, povratkom kući. Putovanje i povratak kući su bitne stavke podsvjesnog kolektivnog sjećanja, narativna matrica naših života i načina na koje vidimo sebe", kazao je redatelj Aleksandar Popovski, dodavši da ona ima upravo za cilj "ispitati, poigrati se i istražiti teatarske razloge ovih dvaju fenomena".

U predstavi su glumili Svetozar Cvetković, Nikola Ristanovski, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Branko Jordan, Nataša Matijašec-Rošker, Anita Mančić, Ozren Grabarić, Dijana Vidušin i Franjo Dijak. Autor teksta je Goran Stefanovski, dramaturginja Dora Delbianco, a kostimografkinja Marita Ćopo.