Mojbiz

NOVI ANGAŽMAN: Željko Rohatinski: Radit ću najvjerojatnije za Agrokor, a možda i za Goldman Sachs

'Od početka je postojao jedan gentlemanski dogovor između gospodina Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ukoliko to želim.'

Piše: PolitikaPlus/Novi list
'Od početka je postojao jedan gentlemanski dogovor između gospodina Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ukoliko to želim.'

Donedavni guverner HNB-a Željko Rohatinski nakon odlaska s mjesta guvernera Hrvatske narodne banke najvjerojatnije će se vratiti u Agrokor.

 

No, paralelno bi mogao raditi i za Goldman Sachs, jednu od najvećih svjetskih investicijskih banaka. Otkrio je to Rohatinski u razgovoru za Novi list.

"Istina, dobio sam poziv iz Goldman Sachsa da postanem član njihovog »advisory boarda« što konkretno znači da budem njihov poslovni savjetnik za poslove koje obavljaju u Srednjoj Europi i posebno u našoj regiji", kaže Rohatinski pa dodaje:

"Posao u Goldman Sachsu, a obavio sam konkretne razgovore s njihovim predstavnicima, nije posao u punom radnom vremenu, već posao koji se obavlja prema potrebi i koji na neki način može predstavljati dobru dopunu nekom drugom redovnom poslu, no ne i nešto što bi u cijelosti ispunilo moje radne kapacitete".

Stoga je, kako kaže, puno vjerojatnija opcija da će se vratiti u Agrokor. No, moguće je i da će "iskombinirati" ta dva posla.

"Moguće je, uz pretpostavku da ta dva eventualna posla nisu u sukobu interesa. No, da li će do toga i doći, naravno zavisi i od budućih eventualnih poslodavaca i njihovih preferencija", kaže Rohatinski.

Na pitanje je li mu povratak u Agrokor bio zajamčen ugovorom koji je imao prije nego je napustio kompaniju Ivice Todorića i otišao u HNB, Rohatinski odgovara:

"Ja sam s Agrokorom imao standardni menadžerski ugovor i ne sjećam se da u njemu stoji i mogućnost povratka, ali je od početka postojao jedan gentlemanski dogovor između gospodina Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ukoliko to želim, kaže Rohatinski za Novi list.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GOLDMAN SACHS, HNB, AGROKOR, ŽELJKO ROHATINSKI