A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/autocesta-naplatne-kucice-007.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HAC i ARZ: Manje vozila proteklog vikenda, a veći prihod od cestarine | Politika+
4kotača

AUTOCESTE: HAC i ARZ: Manje vozila proteklog vikenda, a veći prihod od cestarine

Proteklog vikenda broj vozila bio je gotovo 9 posto manji, ali su prihodi porasli 2,3 posto.

Piše: PolitikaPlus

Na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb tijekom proteklog vikenda, od 27. do 29. srpnja, zabilježen je manji broj vozila nego u usporedivom prošlogodišnjem vikendu, dok je naplaćena cestarina bila nešto veća.

Na autocestama u nadležnosti HAC- a proteklog je vikenda zabilježen promet 522.600 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 27,6 milijuna kuna bez PDV-a, priopćeno je iz HAC-a. To je za 51 tisuću vozila ili za 8,9 posto manji broj vozila nego u istom vikendu prošle godine kada je zabilježen promet od 573.662 vozila.

Istodobno je iznos naplaćene cestarine bio veći za 2,3 posto ili za oko 632 tisuće kuna, na što je utjecalo poskupljenje cestarina početkom lipnja.

Na autocestama kojima gospodari koncesionar Autocesta Rijeka-Zagreb proteklog je vikenda bilo 277.685 vozila ili 4,3 posto manje nego u istom vikendu lani, a bruto priljev u kunama s uključenim PDV-om, porastao je za 7,8 posto, na 16,9 milijuna kuna.

Na autocesti Zagreb - Macelj tijekom prošlog petka, subote i nedjelje bilo je ukupno 110.699 vozila, što je 1,4 posto više nego lani. Koncesionar te autoceste ne objavljuje prihod od cestarine.

Istarskim ipsilonom i tunelom Učka prošli vikend je prošla 131 tisuća vozila, što je 2,1 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Bina Istra također ne objavljuje podatke o naplati cestarine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

EUTOCESTE, CESTARINE, ARZ, HAC