A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/outlook-com-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hotmail odlazi u povijest: Microsoft predstavio Outlook.com, e-mail uslugu za obračun s Gmailom | Politika+
IT

SUKOB DIVOVA: Hotmail odlazi u povijest: Microsoft predstavio Outlook.com, e-mail uslugu za obračun s Gmailom

Bez oglasa u porukama i bez skeniranja osobne e-pošte korisnika kako bi prikazivali oglase.

Piše: PolitikaPlus

Outlook više nije (samo) program kojeg u nekoj verziji dobijete s Microsoftovim operativnim sustavom. Microsoft je danas predstavio Outlook.com, kojim umjesto programa na računalu njegove funkcije i još mnog toga više nalazimo 'u oblaku', negdje na udaljenom serveru za kojeg ne moramo znati gdje se nalazi, ali mu možemo pristupiti s bilo kojeg računala povezanog na internet. Pogodili ste, to znači da u povijest odlazi Hotmail, usluga koja je također od samog početka bila 'u oblaku', samo što to se marketinški stručnjaci tada još nisu sjetili da bismo to mogli tako zvati.

Kako kažu u Microsoftu, to je 'nova i moderna email usluga namijenjena pojedincima, čime je tvrtka učinila prvi korak prema novom izgledu osobne elektroničke pošte – od podatkovnih centara do korisničkog iskustva – te ponudila email uslugu za novih milijardu korisnika'.

Usluga ne prikazuje oglase (bez oglasa u porukama i bez skeniranja osobne e-pošte korisnika kako bi prikazivala oglase), a nema niti velikog okvira pretraživanja koji bi zauzeo dodatni prostor.

Outlook.com, kako navode iz Microsofta, donosi moderno korisničko sučelje za novu generaciju preglednika i uređaja, koje bi trebalo biti intuitivno za uporabu i raditi na svim uređajima koji podržavaju Exchange ActiveSync. Zaglavlje je smanjeno za 60% čime je omogućena bolja preglednost ulaznog pretinca, koji sada ima 30% više vizualnog prostora. Usluga ne prikazuje oglase (bez oglasa u porukama i bez skeniranja osobne e-pošte korisnika kako bi prikazivala oglase), a nema niti velikog okvira pretraživanja koji bi zauzeo dodatni prostor. To bi trebao biti samo jedan od aduta u pokušaju obračuna s Googleovim Gmailom.
 

Outlook.com moguće je povezati s Facebookom, Twitterom, LinkedInom, Googleom te uskoro i sa Skypeom. Korisnici mogu pregledati fotografije prijatelja, poruke, statuse, pozive te instant poruke u objedinjenoj i stalno aktivnoj listi kontakata koja je povezana sa svim navedenim mrežama. Također, isprobali smo, moguće je u par klikova importirati vaše kontakte s tih mreža, zajedno s fotografijama njihovih likova.

Automatski sortira poruke kontakata, newslettere te novosti na društvenim mrežama, koje je moguće preseliti u drugi pretinac ili obrisati uz svega nekoliko klikova. Objedinjuje besplatne Office Web Apps – Word, Excel, PowerPoint i OneNote, kao i SkyDrive rješenje za mrežnu pohranu podataka.


Osim navedenog, Outlook.com nudi i sve mogućnosti na koje su korisnici već navikli, kao što su "gotovo neograničen" prostor za pohranu podataka kao i rješenje za zaštitu od neželjene pošte.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hotmail, microsoft, outlook.com, outlook