A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/haker-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hakeri upali na Reutersovu mrežnu stranicu | Politika+
Hrvatska

NAPAD: Hakeri upali na Reutersovu mrežnu stranicu

Hakeri su upali na mrežnu stranicu agencije Reuters i postavili "izmišljene" događaje, među kojima i lažni razgovor s vođom sirijskih pobunjenika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hakeri su upali na mrežnu stranicu agencije Reuters i postavili "izmišljene" događaje, među kojima i lažni razgovor s vođom sirijskih pobunjenika, izvijestila je agencija u petak.

"Reuters.com je u petak bio na meti hakerskog napada", ističe se u priopćenju matične kuće Thomson Reutersa.

"Naša blogovska platforma je sabotirana a izmišljeni napisi su lažno pripisani novinarima Reutersa", dodaje se u priopćenju.

U jednoj takvoj vijesti vođa Slobodne sirijske vojske (FSA) Rijad al-Asad kaže da se pobunjenici nakon sukoba povlače iz Aleppa.

Reuters ističe da nije razgovarao s vođom FSA i povukao je intervju s mrežne stranice. I FSA je demantirao takav intervju, optuživši režim Bashara al-Assada za hakerski napad.

Blogovska platforma je privremeno ukinuta u očekivanju rješenja problema, dodaje Thomson Reuters.

Borci sirijske oporbe rekli su na tiskovnoj konferenciji koju su u petak održali u Iraku da se ne kane povući iz Aleppa, na sjeveru zemlje, koji regularna vojska nastavlja bombardirati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

reuters, hakeri