A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/adio-kauboju-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jedina dramska premijera na Splitskom ljetu: Adio kauboju u režiji Ivice Buljana | Politika+
Kultura

KAZALIŠTE: Jedina dramska premijera na Splitskom ljetu: Adio kauboju u režiji Ivice Buljana

Interes za predstavu potaknule su i gole grudi Nataše Janjić.

FOTO: Splitsko ljeto
Piše: p/h

U srijedu navečer je pred prepunim gledalištem na otvorenoj pozornici na Stinicama u splitskoj Sjevernoj luci praizvedena jedina dramska premijera u sklopu ovogodišnjeg 58. Splitskog ljeta "Adio kauboju" autorice Olje Savičević Ivančević koja je dramatizaciju izvršila sama, dok je predstavu režirao Ivica Buljan.

Sadržaj drame govori o kaubojskom mjestu u kojem ne radi industrija, a s periferije grada radnika i težaka nestali su Jugoplastika, Željezara, Jugovinil, dok Škver jedva diše. Autoričin Split je pakleni grad u kojemu su ugašeni kompjuteri "Ferala" na Bačvicama, s jedne strane turoban i nagrđena lica, s ljudima koji bez nade traže prvi posao, a s druge ušminkan raj za malobrojne bogataše.

Glavnu ulogu Ruzinave, djevojke koja se, nakon studija u metropoli, vraća u takav grad igra Nataša Janjić, čije su gole grudi dodatno potaknule interes za predstavom. Zoja Odak igra Ma. U predstavi su brojni originalni likovi, od sestre koju igra Ana Gruica, preko čudakinje Marije Čarije koju igra Nives Ivanković, prababe Oblapornice koju tumači Dara Vukić, a tu je i političar Vrdovđek (Nenad Srdelić), ljepoduh Karlo Šain (Sergej Trifunović), mladi žigolo Anđelo (Stipe Kostanić), Otac, ljubitelj vesterna (Milutin Milošević), a u grad dolazi i nekadašnja zvijezda vesterna Ned Montgomery (Darko Rundek) i snima film. Osim što glumi u komadu, Rundek je skladao i scensku glazbu koja se uživo izvodi u predstavi.

U drami "Adio kauboju" ostale uloge još tumače Arijana Čulina, Marko Cindrić, Goran Marković, Vicko Bilandžić, Lukrecija Tudor, Mijo Jurišić, Anastasija Jankovska, Domagoj Janković, Velimir Foretić, Nikša Arčanin, Andrea Mladinić, Marjan Nejašmić Banić, Tajana Jovanović i Andrijana Vicković. Glazbu za predstavu je skladao Darko Rundek, scenograf predstave je Aleksandar Denić, a kostimografkinja Ana Savić Gecan.

Reprizne predstave drame "Adio kauboju" na programu su još 9., 10. i 11. kolovoza, a publiku će pola sata prije predstave pred zgradom Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) do otvorene pozornice na Stinicama prebaciti autobus.