A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darinko-kosor-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor: SDP se umjesto stručne osobe odlučio za partijskog poslušnika Čovića, a HDZ-ih podržao?! | Politika+
Zagreb

OPTUŽBE: Kosor: SDP se umjesto stručne osobe odlučio za partijskog poslušnika Čovića, a HDZ-ih podržao?!

'Tvrdili su da žele stručnjake koji će izvući Holding iz problema, a onda učine ovo.'

Piše: Vanja Deželić

Darinko Kosor (HSLS) i Nenad Matić (HSS) su podnijeli neopozive ostavke na članstvo u Skupštini Zagrebačkog holdinga, nezadovoljni ponovnim izborom Ive Čovića za predsjednika Uprave Holdinga, kojeg smatraju nestručnim, nesposobnim i neodgovornim partijskim članom. Pri odlasku uputili su neke teške riječi predsjedniku Skupštine Holdinga Davoru Bernardiću, članu Skupštine Zvani Brumniću te predsjedniku Nazdornog odbora Holdinga Mati Crkvencu.

Tvrdili su da nisu zadovoljni njegovim radom, da žele stručnjake koji će izvući Holding iz problema, a onda učine ovo. Čudi me u cijeloj priči što je i HDZ stao uz ovaj izbor, zbog čega i oni, kao SDP, stoje iza Čovićevih loših rezultata

- Maske su pale! Govore jedno, a čine drugo. Govorili su da je dosta politizacije Holdinga, da će se provesti natječaj za novog predsjednika jer je na tom mjestu potrebna stručna osoba, a onda bez natječaja i uz politizaciju odaberu partijskog poslušnika Čovića. Čovjeka pod čijim je vodstvom Holding 2010. godinu završio s minusom od 500 milijuna, a 2011. godinu s minusom od 400 milijuna kuna - rekao nam je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Smeta mu što se posljednja četiri mjeseca ostavljao dojam kako će Skupština krenuti u drugom smjeru, kako će Holding biti na usluzi građanima, a ne da ih koristi za 'krpanje' rupa nastalih lošim i neodgovornim ponašanjem.

- Tvrdili su da nisu zadovoljni njegovim radom, da žele stručnjake koji će izvući Holding iz problema, a onda učine ovo. Čudi me u cijeloj priči što je i HDZ stao uz ovaj izbor, zbog čega i oni, kao SDP, stoje iza Čovićevih loših rezultata - kaže Kosor.

Sve to mu je smučilo funkciju koju je obavljao i nije preostalo ništa osim ostavke.

- To je moralni čin, jedino što sam mogao učiniti. Skupština ne priznaje demokraciju, stranačka većina donosi odluke, a mi ostali smo samo dekor. U takvoj močvari više ne mogu raditi - napominje.

No ne brine, za u svibnju 2013. godine su lokalni izbori i uvjeren je da će građani prepoznati one koji su im svih ovih godina otimali novac iz džepova.

- Građani će odlučiti, a ako izaberu gradonačelnika koji nije povezan sa SDP-om tada je moguće da se zatraži osporavanje predsjednika Zagrebačkog holdinga. To je jedino moralno - zaključuje Kosor.

 

>> Kosor i Matić podnijeli ostavke zbog imenovanja Čovića za predsjednika Uprave Holdinga

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebački holding, ivo čović, zagreb, HSLS, darinko kosor