LAZAR GRUJIĆ

PODZEMLJE ILI MEĐUZEMLJE?: Lazar Grujić: Milanovićeva Vlada bori se s bijelim miševima

Vlada Zorana Milanovića žrtva 'paraobavještajnog podzemlja'? Prije će biti da je Milanovićeva Vlada iz 'međuzemlja' ili sa nekog drugog planeta.

Piše: Lazar Grujić, koordinator Bloka umirovljenici zajedno (BUZ)

Nakon najnovije informacije koju su mediji dobili od „neimenovanog“ člana Vlade RH, dakle najbližeg suradnika Zorana Milanovića, doznajemo kako nije isključeno da su u igru oko curenja informacija u javnost, odnosno niza kompromitirajućih e-mailova Kukurikavaca upleteni ljudi iz tzv. obavještajnog podzemlja.

Vlada Zorana Milanovića zasigurno žrtva 'paraobavještajnog podzemlja'? Prije će biti da je Milanovićeva Vlada iz 'međuzemlja' ili sa nekog drugog planeta.


Ne treba biti odveć pametan za zaključiti  prema kome je i u ovom slučaju odapeta još jedna strelica ne bi li se tako bar na kratko uspjelo skrenuti pozornost sa biti problema, onog koji kaže da u Milanovićevoj nesposobnoj Vladi doslovno ništa ne štima počevši od toga da ništa nisu uspjeli pokrenuti osim povećati broj nezaposlenih i isto tako efikasno eutanazirati i ono još malo preostale proizvodnje. Korupcija, nepotizam i bezbrojna stranačka uhljebljenja dignuta su na razinu koja se nije mogla zalijepiti čak ni HDZ-u u najgorim kombinacijama.

I tako dok se Milanović sa svitom na državni trošak ležerno prešetava po Londonu, a onda opet brzo natrag na brčkanje, građani sve više gube strpljenje uz sve glasnije negodovanje. Suša je u Slavoniji već toliko spržila da se šteta penje do preko 1,5 milijardi kuna, što je informacije radi ravno dostatnim sredstvima za izgradnju sustava navodnjavanja za 15.000 hektara otvorenih poljoprivrednih površina na kojima se u takvim uvjetima može zaposliti 1,3 osobe po hektaru odnosno cijelih 13.000 novih radnih mjesta. Ministra usprkos svemu što se u ovom sušnom periodu događa naravno nigdje nema, bit će naime da je na onoj poznatoj Milanovićevoj „normalizaciji“ odnosno godišnjem.

Ne možemo se također oteti čudu neviđenom da statistika „šumom“, a Vlada „drumom“, jer kako drugačije protumačiti relevantni statistički podatak za srpanj o padu potrošnje od cca 5% uz istovremene izjave Ministra turizma o povećanju prihoda i broja gostiju u odnosu na prošlu godinu u istom periodu.

Možete li uopće zamisliti koliki je onda realni pad potrošnje, ako se i uz preko milijun gostiju, što je gotovo ravno četvrtini stanovništava RH, koji su na našem Jadranu ta potrošnja nije u mjesecu srpnju povećala već smanjila. Postoji li uopće itko dovoljno razuman i trezven u Vladi da  može bar donekle jasno vidjeti već sada kakav će razvoj događaja biti na jesen, budući sukladno prethodnim podacima možemo sa sigurnošću očekivati daljnji trend pada potrošnje građana, ali tada sasvim sigurno izražen i u dvoznamenkastom postotku.

Za očekivati je dakle na jesen nove tisuće onih koji će isključivo radi nesposobnosti Vlade izgubiti svoje radno mjesto, za njima se na biro vraćanju i desetine tisuća onih kojima završava sezonski angažman, a onda svima slijedi novi šok koji stiže zajedno sa prvim jesenjim uplatnicama za struju i plin. I što Vlada radi ???             

Njima je sada izgleda najvažnije otkriti kako neki e-mailovi informatički polupismenih ministra ili njihovih pomoćnika dospiju u javnost, a onda očito vidjevši „bijele miševe“ ustvrde kako je Vlada Zorana Milanovića zasigurno žrtva „paraobavještajnog podzemlja“, no prije će biti da je Milanovićeva Vlada iz „međuzemlja“ ili sa nekog drugog planeta.

Što god bilo da bilo,  jesen i uvelo lišće uvijek bude iste asocijacije…

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, blok umirovljenici zajedno, buz, lazar grujić