Turizam

SEZONA: Na Makarskoj rivijeri više od 50.000 gostiju, u Makarskoj porast od 25 posto

Kod domaćih gostiju bilježi sa pad dolazaka od samo 2 posto.

Piše: p/h

U ljetovalištima Makarske rivijere od Brela do općine Gradac, prema podacima turističkih ureda i županijske Turističke zajednice, odmor provodi 50.640 gostiju ili njih 11 posto više nego u isto vrijeme prošle godine.

Hotelske kuće ugošćuju više od 11,5 tisuća gostiju.

Kod domaćih gostiju bilježi sa pad dolazaka od samo 2 posto, dok stranci, kojih je na Makarskom primorju 48.029 za 12 posto su brojniji nego godinu dana ranije.

Po turističkom prometu vodeća Baška Voda ugošćuje više od 10.600 gostiju što je za 12 posto turista više nego lani. Uz dobro popunjene hotele, privatni kućevlasnici imaju u sobama i apartmanima 17 posto registriranih gostiju više nego prošle godine, a zamjetno je i povećanje broja turista u autokampovima.

Makarska s 10.177 turista nadilazi lanjsku popunjenost kapaciteta polovicom kolovoza za 25 posto, a u Turističkom uredu kažu i kako je privatni smještaj po registriranom broju gostiju čak za 35 posto bolje popunjen nego polovicom kolovoza prošle godine.

Po broju gostiju što odmor provode na Primorju slijede zatim Tučepi, Podgora, Gradac, Brela i Živogošče.

Hotelske kuće ugošćuju više od 11,5 tisuća gostiju. Za nastavak ljetovanja vodeći su hoteli svojim poslovnim partnerima uputili ,,stop-booking,, do polovice rujna, a ostali hoteli preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja.

Direktori hotelskih tvrtki u Makarskoj, Brelima, Tučepima i Podgori, koji su početkom ljeta izražavali suzdržani optimizam, jednoglasni su u ocjeni kako će ovo ljeto biti još jedna potvrda kvalitetne turističke sezone.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MAKARSKA RIVIJERA, TURIZAM, MAKARSKA