A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kings-college-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Dubrovniku koncert slavnog zbora Choir of King's College | Politika+
Kultura

LJETNE IGRE: U Dubrovniku koncert slavnog zbora Choir of King's College

Zbor se festivalskoj publici predstavio s nekim od najboljih djela engleske crkvene i zborske glazbe različitih razdoblja.

Piše: P/H

U sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara, večeras je u atriju Kneževa dvora nastupio slavni engleski Zbor Kraljevskog koledža u Cambridgeu - Choir of King's College, Cambridge, pod ravnanjem maestra Stephena Cleoburyja i s programom engleske crkvene glazbe uz pratnju orgulja.

Zbor se festivalskoj publici predstavio s nekim od najboljih djela engleske crkvene i zborske glazbe različitih razdoblja poput psalmi uglednog skladatelja elizabetanskog doba Williama Byrda, te Williama Waltona pa do skladatelja 20. stoljeća - Herberta Howellsa i engleskog skladatelja Edwarda Elgara koji je često skladao za potrebe kraljevske obitelji krajem 19. i početkom 20 stoljeća.

Jednog od najboljih svjetskih zborova - Zbor kraljevskog koledža u Cambridgeu, osnovao je 1441. godine kralj Henrik VI, a kao jedan od najuglednijih svjetskih zborova gostovao je na najprestižnijim svjetskim festivalima, nastupio na pozornicama najuglednijih glazbenih kuća i objavio veliki broj nosača zvuka.

Dirigent Stephen Cleobury više je od četvrt stoljeća povezan sa Zborom Kraljevskog koledža i bitno je pridonio širenju njegove slave. Osim što dirigira, izvodi recitale na orguljama diljem svijeta. Vitezom reda Britanskog Carstva proglašen je 2009. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovačke ljetne igre, Choir of King's College, koncert