Sport

UVJEREN: Jovanović: Vjerujem da će nas paraolimpijci ponovo razveseliti

'Uvjeren sam da će i naših 25 paraolimpijaca također ostvariti odlične rezultate i još jednom razveseliti sve ljubitelje sporta i sve građane Hrvatske.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

"Olimpijske igre u Londonu su bile sjajno organizirane i naši sportaši su ostvarili povijesni uspjeh, najveći otkako je Hrvatska samostalna država. Uvjeren sam da će i naših 25 paraolimpijaca također ostvariti odlične rezultate i još jednom razveseliti sve ljubitelje sporta i sve građane Hrvatske," kazao je za Hinu ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović.

Ministar Jovanović je naglasio da se nada da će ovo biti 'najveselije i najbolje' paraolimpijske igre dodavši kako je već sam odlazak sportaša na POI ogroman uspjeh.

S obzirom da su paraolimpijske igre pokrenute 1948. u Stoke Mandevilleu kraj Londona, ministar Jovanović očekuje da će organizacija biti besprijekorna jer se 'POI vraćaju kući'.

Ministar je poželio sreću i zdravlje svim hrvatskim paraolimpijcima koji putuju u London posebno istaknuvši Milku Milinković kojoj će londonske igre biti devete u karijeri.

"Ako netko ilustrira paraolimpijski duh onda je to Milka Milinković koja odlazi na POI deveti put i koliko sam ja upoznat ona je rekorder u cijelom svijetu po tome. Donijela nam je 1992. godine prvu medalju, broncu što je tih 90-tih bio ogroman uspjeh. Svojim ogromnim radom i požrtvovnošću pokazala je kako osobe s invaliditetom ne smiju odustati, već naći dodatnu snagu u sportu koji može omogućiti da im život bude kvalitetniji i sadržaniji," poručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta koji će na poziv Hrvatskog paraolimpijskog odbora prisustvovati otvaranju POI, te prvih nekoliko dana igara bodriti naše sportaše.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

paraolimpijske igre, željko jovanović