Hrvatska

REAKCIJA: Željko Jovanović: Nismo smanjili plaće! Pogriješila su računovodstva škola!

'To je spin novinara i jednog sindikata koji pokazuje kako se nekad neodgovorno odnosi prema radu ministarstva te prema učiteljima i nastavnicima, jer se opet želi stvoriti afera tamo gdje je nema.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
'To je spin novinara i jednog sindikata koji pokazuje kako se nekad neodgovorno odnosi prema radu ministarstva te prema učiteljima i nastavnicima, jer se opet želi stvoriti afera tamo gdje je nema.'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović rekao je danas kako je, ako je došlo do manjih isplata plaća učiteljima i nastavnicima za srpanj, to greška računovođa u školama, a ne njegova ministarstva koje će se, rekao je, potruditi da se ta greška ispravi.

To je spin novinara i jednog sindikata koji pokazuje kako se nekad neodgovorno odnosi prema radu ministarstva te prema učiteljima i nastavnicima, jer se opet želi stvoriti afera tamo gdje je nema, rekao je Jovanović novinarima uoči prezentacije kurikuluma zdravstvenog odgoja, dodavši da će se ministarstvo potruditi tu grešku ispraviti.

Naime, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod izvijestio je prije nekoliko dana da velikom broju učitelja i nastavnika srpanjska plaća nije isplaćena u odgovarajućem iznosu jer se Vladin zaključak o neisplaćivanju dodatka na plaću od 1. kolovoza ne može primjenjivati retroaktivno. Taj sindikat najavio je tužbe ako se ne dobiju razlike plaće za srpanj.

Jovanović je ustvrdio da, kada je riječ o plaćama učitelja i nastavnika, ako postoji osoba koja u ovoj državi želi omogućiti da oni budu adekvatno plaćeni, onda to on. Ministarstvo je vrlo odgovorno i svi dopisi o isplati plaća tijekom godišnjih odmora su više nego jasno istaknuli da se svim učiteljima i nastavnicima za vrijeme godišnjeg odmora treba isplatiti plaće koje su prosjek prethodna tri mjeseca, dodao je.

Novinarima je podijeljen dopis ministarstva od 27. srpnja o odobrenim sredstvima za plaće za srpanj koja su obračunata po osnovici 5.108 kuna, u kojemu stoji kako se za vrijeme odmora zaposleniku isplaćuje naknada u visini njegove prosječne plaće iz prethodna tri mjeseca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plaće, spin, željko jovanović, sindikati