Turizam

PRODUŽENA SEZONA: Turistički djelatnici zadovoljno trljaju ruke: Hrvatska očekuje rekordan broj gostiju u rujnu!

'Naročito je dobro za hotelski sektor, a kampovi će trajati dok bude ovakvo vrijeme.'

Piše: PolitikaPlus/RTL
Prognoza je dobra pa se pred sam kraj kolovoza na Jadranu još uvijek odmara više od 600.000 turista. Najviše je u Istri, blizu 200.000. Više od 100.000 ima ih još i na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Hrvatsku se tako nada i rekordnom rujnu što znači da se sezona konačno produžuje.

Kraj je kolovoza, no to no to još ne znači i kraj sezone. Bavarci, koji čine trećinu njemačkih turista u Hrvatskoj tek su stigli na zadarsko more, javlja RTL televizija.

"Mi dolazimo iz Bavarske, gdje škola počinje sredinom rujna, pa je nama godišnji tek počeo. Ako bude kiše, čekat ćemo sunce. Ono se u Zadru uvijek brzo pojavi", kazao je Daniel iz Njemačke.

 
Kratko razdoblje lošeg vremena nije otjeralo turiste. U kampu u Zatonu noćas ih je spavalo više od 4.600.

Prognoza je dobra pa se pred sam kraj kolovoza na Jadranu još uvijek odmara više od 600.000 turista. Najviše je u Istri, blizu 200.000. Više od 100.000 ima ih još i na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Otok Vir upravo je danas prvi put u svojoj turističkoj povijesti premašio brojku od milijun noćenja pa će njihova sezona definitivno biti rekordna.

Hrvatska se tako nada i rekordnom rujnu što znači da se sezona konačno produžuje.

"Očekuje nas izuzetno dobar rujan i produžetak sezone. Naročito je dobro za hotelski sektor, a kampovi će trajati dok bude ovakvo vrijeme", rekao je ministar turizma Veljko Ostojić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turizam, HRVATSKA