Sport

MEDALJA: Željko Jovanović: Čestitke Španji, njegova medalja bit će poticaj i drugima!

"Kako je krenulo vjerujem da ćemo uzeti još neku medalju. Jedna vuče drugu, sada će drugima biti lakše nastupati. To je entuzijazam koje ponese sve", kazao je Skansi, te prokomentirao atmosferu za vrijeme utrke.

Piše: PolitikaPlus/Hina
"Kako je krenulo vjerujem da ćemo uzeti još neku medalju. Jedna vuče drugu, sada će drugima biti lakše nastupati. To je entuzijazam koje ponese sve", kazao je Skansi.

Finalnu utrku Mihovila Španje na 100 leđno na POI u Londonu na tribinama plivačkog centra pratili su i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, te njegov pomoćnik Petar Skansi.

"Prva medalja je stigla već prvog dana natjecanja. Od srca čestitam Španji i nadam se kako će ovo biti dodatni poticaj da na POI osvojimo još koju medalju. Naši paraolimpijci svima nama pokazuju kako se dodatnim naporom mogu svladati sve prepreke", kazao je ministar Jovanović kojeg je oduševila atmosfera na plivalištu.

"Oduševljan sam. Bio sam i na OI, no na POI je atmosfera u nekim trenucima bila i emotivnija.

Španju je bodrio i ministrov pomoćnik Skansi koji je kao igrač košarkaške reprezentacije bivše države osvojio srebrno olimpijsko odličje 1968. u Ciudad Mexicu, a na klupi hrvatske košarkaške vrste je osvojio srebro na OI u Barceloni 1992. godine.

"Kako je krenulo vjerujem da ćemo uzeti još neku medalju. Jedna vuče drugu, sada će drugima biti lakše nastupati. To je entuzijazam koje ponese sve", kazao je Skansi, te prokomentirao atmosferu za vrijeme utrke.

"Englezi bez sumnje vole sport. Nema nikakve razlike u navijanju na OI i POI. Oni su sportska nacija, koliko god mi mislili da smo mi najsportskija nacija na svijetu."

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić čestitao je Španji naglasivši kako će ova medalja mnogo značiti za cijelu ekipu.

"Odlično smo krenuli. Miha je zbilja bio sjajan. Isplivao je osobni rekord i izborio medalju, više od toga nije išlo. Ova medalja mnogo znači i za cijelu ekipu, sada će svima biti lakše", kazao je Kovačić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mihovil španja, željko jovanović