Turizam

TURIZAM: Veljko Ostojić: Cilj je razvoj turizma na nerazvijenim područjima, posebice na kontinentu

'Hrvatski turizam vidim kao sinergiju hrvatskog priobalnog i kontinentalnog dijela.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar turizma Veljko Ostojić susreo se jučer u Puli s Berndom Muckenschnabelom, direktorom Novasol A/S grupe, jedne od vodećih europskih turističkih agencija, specijalizirana za privatni smještaj, prisutna u 25 zemalja Europe, priopćeno je danas iz Ministarstva turizma.

Predstavnici Novasola upoznali su ministra Ostojića s njihovim odličnim dosadašnjim rezultatima te planovima za budućnost a razgovaralo se i o unaprjeđenju međusobne suradnje, te proširenju ponude te kompanije i na unutrašnjosti Hrvatske naročito na Zagorje i Slavoniju.

'Hrvatski turizam vidim kao sinergiju hrvatskog priobalnog i kontinentalnog dijela.'


"U idućih nekoliko tjedana predstavnici Novasola obići će nove potencijalne destinacije na kontinentu Hrvatske s ciljem uključivanja u njihovu ponudu" - kazao je ministar Ostojić nakon sastanka, navodi se u priopćenju.

Direktor Muckenschnabel istaknuo je kako Novasol već osam godina djeluje u Hrvatskoj te kako i ove godine očekuje rast prometa i prihoda.

"Osim na Jadranu, gdje je većina objekata koje imamo u svojoj ponudi, Novasol je proširio svoju ponudu na Gorski Kotar, a cilj nam je u idućih nekoliko mjeseci proširiti se i na druge dijelove kontinentalne Hrvatske" - rekao je direktor Novasola Bernd Muckenschnabel.

Kako se navodi, tijekom razgovora bilo je riječi i o regulaciji privatnog smještaja i primjerima dobre prakse iz Europe, te mogućim mjerama za proširenje ponude i dizanje kvalitete privatnog smještaja.

"Jedan od ciljeva Ministarstva turizma je razvoj turizma na turistički nerazvijenim područjima, posebice na kontinentu. Stoga veseli što Novasol ima velike planove za Hrvatsku, a posebice njezin kontinentalni dio" - zaključio je ministar Veljko Ostojić nakon sastanka dodavši kako "hrvatski turizam vidi kao sinergiju hrvatskog priobalnog i kontinentalnog dijela.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VELJKO OSTOJIĆ, TURIZAM