Hrvatska

ODLUKA: Jovanović: Treba utvrditi slobodna mjesta i upisati učenike

U dopisu ministar ističe da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta čini sve kako bi u izvanrednim okolnostima omogućilo nastavak školovanja učenicima koji su ne svojom krivnjom dovedeni u zabludu.

Piše: PolitikaPlus

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uputio je dopis Uredu državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojemu se navodi da se 42 učenika, koji su protupropisno upisani u Srednju školu "Braća Radić" Kaštel Štafilić-Nehaj, mogu upisati sukladno njihovom uspjehu u prethodnom obrazovanju, interesima i sposobnostima kako bi najkasnije do 10. rujna krenuli redovito na nastavu.

 

Ministar Jovanović zahtjeva da županijski Ured državne uprave utvrdi slobodna upisna mjesta na području Splitsko-dalmatinske županije u srednjim školama, u kojima se provode obrazovni programi-zanimanja za koje nije propisan bodovni prag

 

U dopisu ministar ističe da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) čini sve kako bi u izvanrednim okolnostima omogućilo nastavak školovanja učenicima koji su ne svojom krivnjom dovedeni u zabludu.

Ministar Jovanović zahtjeva da županijski Ured državne uprave utvrdi slobodna upisna mjesta na području Splitsko-dalmatinske županije u srednjim školama, u kojima se provode obrazovni programi-zanimanja za koje nije propisan bodovni prag, te da organizira upis za 42 učenika koji su upisani protivno Odluci o elementima i kriterijima za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2012./2013. u četverogodišnje programe u Srednju školu "Braća Radić" Kaštel Štafilić - Nehaj.

O tom dopisu izvijestila je danas Služba za odnose s javnošću Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, uz napomenu kako to čine zbog brojnih upita novinara o tome što je Ministarstvo poduzelo u vezi s izvanrednom situacijom u Srednjoj školi "Braća Radić", nastalom zbog protuzakonitoga postupanja ravnatelja Petra Vrbanića, školskog odbora, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Splitsko-dalmatinske županije Zdravka Omrčena i voditelja Službe za društvene djelatnosti ureda državne uprave u Županiji Nevena Ćurkovića.

Navodi se također kako će MZOS uputiti dopis i predstojniku Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji Veljanu Radojkoviću sa zahtjevom da preispita odgovornost Nevena Ćurkovića za nastalu situaciju, te ministru uprave Arsenu Bauku od koga će tražiti da preispita odgovornost Zdravka Omrčena.

 

Dodaje se da je u Srednjoj školi "Braća Radić" u tijeku inspekcijski nadzor u kojemu će se utvrditi sve činjenice relevantne za utvrđivanje odgovornosti za nastalu situaciju, koje će pak biti osnova za poduzimanje daljnjih inspekcijskih mjera.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

škola, željko jovanović, ravnatelj