Hrvatska

ODLUKA: I sindikat Preporod priključio se referendumu o TKU

Referendumsko izjašnjavanje bit će omogućeno svakom članu Sindikata Preporod u više od 330 osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova.

Piše: PolitikaPlus

Referendumu o prihvaćanju ili neprihvaćanju Dodatka I. Temeljnom kolektivnom ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, koji među svojim članstvom od 11. do 13. rujna organiziraju četiri sindikata javnih službi, pridružit će se i članovi Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, priopćeno je danas iz tog sindikata.

Referendumsko izjašnjavanje bit će omogućeno svakom članu Sindikata Preporod u više od 330 osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova.  Iz tog sindikata naglašavaju da kada se radi o važnim pitanjima, posljednju riječ treba izreći sindikalno članstvo.

Svako referendumsko izjašnjavanje je svojevrsni praznik demokracije, a sindikalne su organizacije uvijek pozvane svjedočiti svoju demokratsku opredijeljenost i svoj demokratski ustroj, ističu.

O rezultatima tog izjašnjavanja značajno će ovisiti materijalni položaj skoro devet tisuća članova Preporoda. Nakon predstojećeg izjašnjavanja i u Preporodu će se, drže, točno znati što njihovo članstvo misli o ponudi Vlade.

Rezultati referenduma će u značajnoj mjeri usmjeriti sve buduće poteze Preporoda vezane uz aktualni spor između pojedinih sindikata javnih službi i Vlade Republike Hrvatske.

Preporod je pozvao članstvo sindikata da izađu na referendum te pomognu svojim sindikalnim vođama pri donošenju budućih važnih odluka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

REFERENDUM, SINDIKATI, SINDIKAT PREPOROD, ŠKOLSTVO